Mai puţini studenţi europeni în Marea Britanie, în anul universitar 2016-2017, în urma votului în favoarea Brexit

Numărul candidaţilor europeni înscrişi la universităţi britanice a scăzut cu 9 la sută anul acesta comparativ cu perioada 2015-2016, în urma votului în favoarea Brexit, după cum arată cifre oficiale provizorii, informează presa internaţională.

1605 afișări
Imaginea articolului Mai puţini studenţi europeni în Marea Britanie, în anul universitar 2016-2017, în urma votului în favoarea Brexit

Mai puţini studenţi europeni în Marea Britanie, în anul universitar 2016-2017, în urma votului în favoarea Brexit (Imagine: Shutterstock/ Mediafax Foto)

Numărul formularelor de înscriere al studenţilor din UE în universităţile britanice a scăzut cu până la 9 la sută în anul universitar 2017-1018, comparativ cu anul universitar 2016-2017. Aceste cifre acoperă disciplinele care necesită înscrieri anticipate, precum: medicina, odontologia, medicina veterinară, precum şi toate înscrierile la universităţile Oxford şi Cambridge. Termenul final pentru înscrierile pentru alte discipline este 15 ianuarie 2017.

Studenţii care provin din Uniunea Europeană beneficiază de un împrumut de la statul britanic, care achită integral taxele de studii, împrumut care este obţinut cu uşurinţă. Guvernul britanic a anunţat că în ciuda votului pro-Brexit, în anul universitar 2017-2018 studenţii din UE vor putea fi eligibili în continuare pentru obţinerea împrumuturilor de studii din partea Marii Britanii.

În luna iunie, cetăţenii britanici au votat pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Marea Britanie a deţinut un statut "special" în cadrul Blocului comunitar. Principalele chestiuni criticate de cetăţenii britanici au fost numărul ridicat de imigranţi din ţară şi dorinţa de gestionare a propriilor chestiuni de ordin naţional. Sectorul învăţământului superior din Marea Britanie a devenit de-a lungul timpului dependent de studenţii din UE.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici