Video Manifestaţii de amploare în Piaţa Roşie din Moscova pentru a sărbători victoria din 1945. Putin: Facem totul pentru ca nimeni să nu poată declanşa un război undeva - VIDEO, FOTO

Rusia comemorează joi victoria în 1945 asupra regimului nazist cu o defilare la care participă peste 11.000 de militari în Piaţa Roşie din Moscova şi bombardiere, sub privirile preşedintelui Vladimir Putin.

1707 afișări

Camioane militare care transportă lansatoare de rachetă strategice şi alte arme au defilat în centrul capitalei ruseşti pentru a marca sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial celebrat la 9 mai în fosta URSS, actul de capitulare fiind semnat seara târziu, la 8 mai la Berlin, respectiv 9 mai după ora Moscovei.

La ora 10.00 (09.00 ora României), după orologiul Kremlinului, o linişte mormântală s-a lăsat peste Piaţa Roşie, plină de militari, şi peste tribuna oficială, unde se aflau Vladimir Putin şi numeroşi veterani şi invitaţi.

VEZI GALERIA FOTO

Parada militară a început cu trecerea în revistă a trupelor de către ministrul Apărării, Serghei Şoigu, în picioare, într-o limuzină neagră decapotabilă, salutând miile de soldaţi şi ofiţeri care au strigat în cor tradiţionalul "Ura!", sub cerul senin şi pe o temperatură de primăvară.

"Ne vom aminti întotdeauna că Rusia, Uniunea Sovietică, a fost cea care a determinat eşecul proiectelor odioase, sângeroase ale naziştilor, şi i-au împiedicat să controleze lumea", a declarat Vladimir Putin, într-o scurtă alocuţiune.

"Soldaţii noştri au salvat libertatea şi independenţa apărând cu abnegaţie patria, eliberând Europa şi obţinând o victorie a cărei grandoare va rămâne în memorie timp de secole", a adăugat el.

"Facem totul pentru ca nimeni să nu poată declanşa un război undeva. Facem totul pentru a spori securitatea pe planetă", a declarat Putin.

Numeroase regimente ale armatei ruse au defilat apoi pe muzică şi în pas cadenţat în Piaţa Roşie, urmate de blindate şi de artilerie grea într-o demonstraţie de forţă, demnă de Uniunea Sovietică.

Pe cer, 68 de elicoptere şi avioane printre care bombardiere strategice - un număr record pentru comemorarea a 68 de ani de la sfârşitul războiului - au survolat Piaţa Roşie.

Peste 25 de milioane de cetăţeni sovietici au murit în cel de-al Doilea Război Mondial.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici