Manuel Noriega, fostul dictator militar al Panama, a decedat la vârsta de 83 de ani

Generalul Manuel Noriega, fostul dictator militar al Panamei, a decedat la vârsta de 83 de ani, după ce suferise o operaţie pe creier la începutul acestui an, informează BBC News online.

1135 afișări
Imaginea articolului Manuel Noriega, fostul dictator militar al Panama, a decedat la vârsta de 83 de ani

Manuel Noriega, fostul dictator militar al Panama, a decedat la vârsta de 83 de ani (Imagine: gazettereview.com)

Noriega, care nu a fost niciodată ales în funcţia de lider al Panamei, a fost conducătorul de facto al ţării între 1983 şi 1989.

Iniţial a fost un aliat cheie al Statelor Unite în regiunea Americii Latine, însă în cele din urmă a fost îndepărtat de la putere în urma intervenţiei americane din 1989, fiind închis timp de mai mulţi ani în SUA pentru trafic de droguri şi spălare de bani.

În anul 2011, după ispăşirea pedepselor în SUA şi Franţa, Noriega a fost extrădat în Panama, fiind închis pentru crimă, corupţie şi spălare de bani.

Fostul dictator a fost operat de mai multe ori după operaţia pe creier pentru îndepărtarea unei tumori, decedând luni noaptea într-un spital din Panama.

"Moartea lui Manuel A. Noriega pune capăt unui capitol al istoriei noastre", a scris preşedintele panamez Juan Carlos Varela pe Twitter.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici