Marcel Ciolacu a fost primit de Olaf Scholz, cancelarul german

Marcel Ciolacu a fost primit, marţi, Olaf Scholz, cancelarul german. Premierul român se află într-o vizită în Germania.

127 afișări
Imaginea articolului Marcel Ciolacu a fost primit de Olaf Scholz, cancelarul german

Marcel Ciolacu a fost primit de Olaf Scholz, cancelarul german

Şefii celor două guverne au întrevederi atât în format tête-à-tête, cât şi în plenul delegaţiilor, urmate de o conferinţă comună de presă.

De asemenea, şeful Executivului va avea o întrevedere cu Katrin Göring-Eckardt, vicepreşedintele Parlamentului Republicii Federale Germania, şi cu reprezentanţi ai Parlamentului german din principalele grupuri politice.

Potrivit Guvernului, vizita va avea şi o importantă componentă economică. Prim-ministrul va participa la întâlniri cu reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai industriei de apărare.

În prima zi a vizitei, premierul Marcel Ciolacu se va întâlni cu reprezentanţi ai comunităţii de români din Republica Federală Germania şi va depune o coroană la Memorialul Holocaustului din Berlin.

„Cooperarea dintre România şi Germania are un potenţial semnificativ, pe care am convingerea că îl putem valorifica şi mai mult în interes reciproc. Germania este cel mai important partener comercial al României, fapt ce constituie o bază solidă pentru intensificarea relaţiei noastre bilaterale şi oferă perspective reale de dezvoltare pe care ne dorim să le concretizăm cât mai curând posibil”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Din delegaţia oficială condusă de premierul Ciolacu vor face parte ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Radu Oprea, ministrul Apărării, Angel Tâlvăr, deputatul Ovidiu Ganţ, membru al Grupului Parlamentar al Minorităţilor Naţionale, Victor Negrescu, europarlamentar şi consilier onorific al prim-ministrului, reprezentanţi ai Cancelariei Prim-Ministrului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciolacu,
scholz,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici