Marea Britanie afirmă că va lua toate măsurile necesare pentru a proteja pacea în Irlanda de Nord

Marea Britanie a declarat marţi că va lua toate măsurile necesare pentru a proteja pacea în Irlanda de Nord, în timp ce a îndemnat Uniunea Europeană să dea dovadă de imaginaţie în discuţiile pentru a rezolva problemele legate de normele comerciale post-Brexit.

713 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie afirmă că va lua toate măsurile necesare pentru a proteja pacea în Irlanda de Nord

Londra şi Bruxelles încearcă de luni de zile să iasă din impasul în care se află acordul, care a creat de fapt o frontieră vamală în mare între Irlanda de Nord şi restul Regatului Unit pentru a păstra frontiera terestră deschisă a provinciei cu Irlanda, stat membru al UE, relatează Reuters.

Marea Britanie doreşte o revizuire completă a acordului şi a lăsat să se înţeleagă posibilitatea de a suspenda unilateral o parte a acestuia dacă nu se poate ajunge la un nou acord cu UE, în timp ce UE caută schimbări în cadrul termenilor acordului existent.

"Vom continua să discutăm cu UE, dar nu vom permite ca acest lucru să stea în calea protejării păcii şi stabilităţii în Irlanda de Nord", se arată într-un document de informare britanic publicat marţi pentru a însoţi noua agendă legislativă a guvernului.

"Îi îndemnăm pe partenerii noştri din UE să lucreze cu noi, cu o nouă imaginaţie şi flexibilitate, pentru a realiza acest lucru".

Un purtător de cuvânt al premierului Boris Johnson a declarat că nu a fost luată încă nicio decizie cu privire la următorii paşi.

Blocajul privind aşa-numitul Protocol pentru Irlanda de Nord blochează formarea unui nou executiv în provincia britanică, după alegerile de săptămâna trecută.

Partidul naţionalist irlandez Sinn Fein, care acceptă protocolul având în vedere obiectivul său de unificare a Irlandei, a devenit cel mai mare partid în alegeri, în timp ce Partidul Democratic Unionist (DUP), care se teme că protocolul erodează legăturile cu restul Regatului Unit, a căzut pe locul al doilea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici