Marea Britanie consideră că Rusia este în spatele atacului cibernetic cu virusul NotPety / Reacţia Moscovei

Oficialii britanici susţin că armata Rusiei este implicată "în mod direct" într-un atac cibernetic, folosind virusul NotPetya, care a afectat Ucraina, în iunie 2017, şi care ulterior s-a extins în mai multe ţări europene, informează site-ul postului BBC.

604 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie consideră că Rusia este în spatele atacului cibernetic cu virusul NotPety / Reacţia Moscovei

Marea Britanie consideră că Rusia este în spatele atacului cibernetic cu virusul NotPety

Este pentru prima oară când Guvernul britanic acuză public Rusia pentru atacul cibernetic din luna iunie.

Reckitt Benckiser, producătorul Dettol, Durex şi Strepsils, se află printre companiile britanice ale căror vânzări au fost afectate de virus.

Ministrul britanic al Apărării, Gavin Williamson, a declarat anterior că Rusia încearcă să provoace daune economiei Marii Britanii prin comiterea unor acte de sabotaj.

Rusia a negat că ar avea orice responsabilitate pentru atacul NotPetya, care ar fi cauzat companiilor pagube în valoare de 1,2 miliarde de dolari, argumentând că inclusiv companiile din Rusia au fost afectate.

NotPetya este un tip de virus care cere o anumită sumă de bani, ameninţând că în caz contrar va şterge anumite informaţii sau documente aflate pe serverele companiilor vizate.

Experţii ruşi în anti-virus sunt de părere că cel puţin 2.000 de atacuri au fost lansate împotriva reţelelor Guvernului ucrainean şi companiilor din Ucraina.

Theresa May l-a acuzat pe preşedintele rus Vladimir Putin, în luna noiembrie, că ar încerca să provoace un conflict între statele din Occident prin ingerinţele în alegerile electorale, prin diseminarea de informaţii false şi prin războiul cibernetic.

Rusia respinge acuzaţiile Marii Britanii privind atacul cibernetic NotPetya

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat, joi, că Rusia neagă categoric acuzaţiile oficialilor britanici privind responsabilitatea armatei ruse în atacul cibernetic cu virusul NotPetya, care a avut loc anul trecut, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Peskov a afirmat, în cadrul unei conferinţe telefonice cu reporterii, că acuzaţiile sunt nefondate şi fac parte dintr-o campanie "rusofobă", condusă în unele state occidentale.

"Condamnăm astfel de acuzaţii, le considerăm nefondate, ele fiind parte din campania bazată pe ura faţă de Rusia", a declarat Peskov, potrivit agenţiei Tass.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici