Marina americană a trimis două nave către Libia "ca măsură preventivă"

Marina americană a ordonat miercuri ca două nave să se îndrepte către coastele libiene după moartea ambasadorului Statelor Unite în atacul asupra consulatului american la Benghazi (estul Libiei), conform unui militar american de rang înalt.

1032 afișări
Imaginea articolului Marina americană a trimis două nave către Libia "ca măsură preventivă"

Marina americană a trimis două nave către Libia "ca măsură preventivă" (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Două distrugătoare se vor afla în proximitatea Libiei însă doar ca măsură preventivă", a declarat această sursă, precizând că aceste mişcări nu implică o operaţiune militară iminentă.

"Fără să comentez mişcările specifice ale navelor, militarii americani iau în mod regulat măsuri de precauţie în anumite situaţii. Nu este doar logică în anumite circumstanţe, este de asemenea o măsură de prudenţă", a adăugat acesta.

Anterior în cursul zilei, Statele Unite au anunţat de asemenea trimiterea unei echipe de aproximativ 50 de puşcaşi marini specializaţi în lupta antiteroristă în Libia, după atacul survenit marţi la Benghazi care s-a soldat cu moartea a patru americani printre care şi ambasadorul în această ţară.

De asemenea, preşedintele Barack Obama a ordonat revizuirea măsurilor de securitate din jurul tuturor misiunilor diplomatice americane.

Un responsabil american a precizat că personalul consulatului de la Benghazi a fost evacuat către Germania şi că prezenţa americană la Tripoli a fost redusă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici