Martin Schulz: Alegătorii italieni au transmis un mesaj de protest faţă de Uniunea Europeană

Preşedintele Parlamentului European (PE), Martin Schulz, a afirmat marţi că alegătorii italieni au transmis un mesaj de protest faţă de Uniunea Europeană (UE), iar una dintre lecţiile scrutinului este că "oamenii sunt pregătiţi să facă sacrificii, dar nu cu orice preţ".

161 afișări
Imaginea articolului Martin Schulz: Alegătorii italieni au transmis un mesaj de protest faţă de Uniunea Europeană

Martin Schulz: Alegătorii italieni au transmis un mesaj de protest faţă de Uniunea Europeană

Alegătorii italieni au arătat că nu sunt mulţumiţi de măsurile de austeritate care le-au fost impuse, a afirmat social-democratul german Martin Schulz în timpul unei conferinţe de presă la PE, notând totodată că ceea ce se întâmplă în Italia afectează întreaga Europă. "Luăm notă că a existat un larg vot de protest faţă de politica de consolidare fiscală", a adăugat el.

"Trebuie combinată disciplina bugetară, rigoarea fiscală cu creşterea şi lupta împotriva şomajului, mai ales în rândul tinerilor", a subliniat Schulz, îndemnând forţele politice italiene să participe la dialog şi să găsească un compromis pentru a forma un Guvern, deoarece "stabilitatea este necesară".

Măsurile de austeritate nu sunt impuse de Bruxelles, ci de guvernele europene, inclusiv de Guvernul italian, a amintit Schulz. Cu toate acestea, el a subliniat că alegătorii italieni au o percepţie diferită faţă de această realitate, considerând Europa responsabilă de dificultăţile lor. Dar, a mai subliniat Schulz, alegerea italienilor trebuie respectată. "Trebuie ascultat îndemnul transmis prin acest vot", a spus el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici