Medvedev nu exclude un al doilea mandat prezidenţial

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a declarat luni, într-un interviu pentru presa poloneză, că nu exclude candidatura pentru un al doilea mandat, la alegerile prezidenţiale din 2012.

11 afișări
Imaginea articolului Medvedev nu exclude un al doilea mandat prezidenţial

Medvedev nu exclude un al doilea mandat prezidenţial (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă situaţia în ţara noastră este normală şi stabilă, dacă am sprijinul adecvat al populaţiei, nu exclud acest lucru", a răspuns Medvedev jurnaliştilor care îl întrebau despre o eventuală candidatură în 2012, potrivit textului publicat pe site-ul Kremlinului.

"Aceste lucruri se vor face la momentul potrivit. Am şi alţi colegi care pot participa la acest proces politic", a subliniat preşedintele rus, într-o aluzie la premierul Vladimir Putin.

Dmitri Medvedev a fost ales preşedinte în martie 2008, după ce a fost ales de predecesorul său, Vladimir Putin, să îi urmeze în funcţie.

După două mandate consecutive (2000-2008), Putin, care nu mai putea candida la un al treilea mandat potrivit Constituţiei, a devenit premier.

Medvedev şi Putin au dat asigurări de mai multe ori că vor ajunge la un acord pentru a decide care dintre ei va fi candidat la alegerile prezidenţiale din 2012.

La sfârşitul lui august, Putin a declarat că nu face "o obsesie" din prezidenţialele din 2012, lăsând să se înţeleagă totuşi că nu intenţionează să părăsească puterea prea curând.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici