Meleşcanu, la "Black Sea and Balkans Security Forum”: NATO, piatra de temelie a oricărei arhitecturi

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat sâmbătă, în cadrul conferinţei “Black Sea and Balkans Security Forum", desfăşurate la Constanţa, că pentru România, atunci când discutăm de securitatea Mării Negre şi a Balcanilor, NATO rămâne piatra de temelie.

357 afișări
Imaginea articolului Meleşcanu, la "Black Sea and Balkans Security Forum”: NATO, piatra de temelie a oricărei arhitecturi

Meleşcanu, la "Black Sea and Balkans Security Forum”: NATO, piatra de temelie a oricărei arhitecturi

“Atunci când discutăm despre securitatea Mării Negre şi a Balcanilor, pentru România, NATO rămâne piatra de temelie a oricărei arhitecturi”, a declarat Teodor Meleşcanu, la Constanţa.

Ministrul de Externe a subliniat că “aşa cum arată Strategia Globală de Politică a UE, Uniunea Europeană este un actor global şi regional major” şi, de aceea, trebuie pus mai clar în evidenţă rolul UE în regiunea Mării Negre.

Ministrul Teodor Meleşcanu a identificat cel puţin trei dimensiuni prin care Uniunea Europeană poate aduce o contribuţie semnificativă în procesele de cooperare regională: UE este facilitator al unei cooperări mai dinamice la Marea Neagră, contributor la proiecte sectoriale pragmatice şi motor pentru convenirea unei agende maritime comune a statelor riverane, în viitorul apropiat, care poate aduce beneficii concrete cetăţenilor din regiune, prin implementarea unei economii albastre.

Meleşcanu, a participat sâmbătă, la sesiunea de încheiere a lucrărilor conferinţei “Black Sea and Balkans Security Forum”, care s-a desfăşurat în perioada 14-16 iunie 2018, la Constanţa.

Forumul a fost organizat de către New Strategy Center, în parteneriat cu Universitatea Ovidius din Constanţa şi cu Primăria Municipiului Constanţa. Evenimentul a beneficiat de sprijinul Diviziei de Diplomaţie Publică a NATO.

Conferinţa a reunit oficiali şi participanţi de nivel înalt din cadrul instituţiilor cu atribuţii în domeniul politicii externe şi de securitate, reprezentanţi ai mediului academic, ai sectorului privat, ai societăţii civile, din România, din comunitatea euro-atlantică şi din vecinătatea UE şi NATO. Au fost prezenţi, de asemenea, înalţi oficiali ai UE şi ai NATO.

La dezbateri au participat peste 70 de experţi în domeniile abordate în cadrul conferinţei, din 17 state.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici