Membri ai reţelei Stat Islamic care pregăteau un atentat la o bază NATO, condamnaţi la câte şase ani de închisoare în Italia

Doi membri ai reţelei teroriste Stat Islamic acuzaţi că intenţionau să comită un atentat la o bază NATO din Italia au fost condamnaţi la câte şase ani de închisoare de justiţia italiană, infomează site-ul ziarului La Repubblica.

1358 afișări
Imaginea articolului Membri ai reţelei Stat Islamic care pregăteau un atentat la o bază NATO, condamnaţi la câte şase ani de închisoare în Italia

Membri ai reţelei Stat Islamic care pregăteau un atentat la o bază NATO, condamnaţi la câte şase ani de închisoare în Italia (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Tunisianul Lassaad Briki, în vârstă de 36 de ani, şi pakistanezul Muhammad Waqas, 28 de ani, au fost arestaţi în luna iulie 2015.

Potrivit autorităţilor, cei doi intenţionau să comită un atac terorist la baza NATO din Ghedi, localitate situată în apropierea oraşului Brescia, în nordul Italiei.

Baza militară NATO de la Ghedi este singura din Italia unde sunt depozitate bombe nucleare.

Justiţia italiană a decis condamnarea celor doi terorişti la câte şase ani de închisoare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici