Merkel doreşte o "evoluţie a tratatelor" în vederea consolidării Europei

Angela Merkel a îndemnat miercuri la "o evoluţie" a tratatelor europene în vederea avansării integrării europene, în primul discurs pe care l-a susţinut în faţa deputaţilor, la Berlin, la o zi după ce a fost realeasă cancelar.

175 afișări
Imaginea articolului Merkel doreşte o "evoluţie a tratatelor" în vederea consolidării Europei

Angela Merkel (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

"În Europa avem o situaţie în care fiecare spune «putem face să evolueze totul, dar singurul lucru pe care nu-l putem schimba sunt tratatele». Cred că nu vom dezvolta o Europă care să funcţioneze în acest fel", a declarat Merkel, în aplauzele parlamentarilor.

Ea a făcut această declaraţie înaintea unei vizite la Paris, miercuri seara, în vederea pregătirii Consiliului European de joi. Franţa face parte dintre ţările ostile unei modificări a tratatelor care stabilesc arhitectura instituţională a Uniunii Europene, de teamă că nu le poate adopta.

"Ştiu că este dificil uneori să fie adoptate schimbări ale tratatelor în anumite ţări, dar cine vrea mai multă Europă este necesar să fie pregătit să modifice legislaţia anumitor competenţe", a continuat ea.

"Nu putem să stăm imobili într-o lume care se mişcă în permanenţă... Acest lucru nu funcţionează", a subliniat cancelarul conservator.

"Avem în Europa o situaţie în care Germaniei i se reproşează că se opune anumitor evoluţii. Nu este cazul. Ne aflăm printre cei care afirmă că este necesar să determinăm o evoluţie a tratatelor", a insistat Merkel.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici