Merkel: Refugiaţii trebuie să se întoarcă în ţările lor după terminarea războaielor

Cancelarul Angela Merkel a încercat sâmbătă să tempereze criticile tot mai virulente la adresa politicii sale a uşilor deschise faţă de refugiaţi, insistând că solicitanţii de azil originari din Siria şi Irak se vor întoarce acasă după încheierea războaielor din ţările lor, relatează Reuters online.

Merkel: Refugiaţii trebuie să se întoarcă în ţările lor după terminarea războaielor (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Merkel - în pofida faptului că pare tot mai izolată din cauza acestei politici - a rezistat unor presiuni pe care conservatorii le-au exercitat asupra sa în vederea unei limitări a afluxului de refugiaţi sau închiderii frontierelor Germaniei, o ţară în care anul trecut a sosit un număr-record, de 1,1 milioane de migranţi.

Însă există îngrijorări tot mai mari cu privire la capacitatea ţării de a face faţă acestui aflux, cu privire la securitate şi faţă de comiterea unor eventuale infracţiuni, în urma agresării a sute de femei de Revelion, ceea ce a condus la o scădere a nivelului susţinerii populaţiei faţă de Uniunea Creştin-Democrată (CDU) a lui Merkel şi faţă de Uniunea Social-Creştină (CSU), formaţiunea-soră a CDU din Bavaria.

Merkel a declarat că - în pofida eforturilor în vederea integrării refugiaţilor şi ajutorului care le este acordat - este important să sublinieze că aceştia au primit permisiunea să rămână în Germania pentru o perioadă limitată de timp.

"Este necesar să le spunem oamenilor că este vorba despre un statut de rezidenţă temporară şi că ne aşteptăm ca odată ce va fi pace în Siria din nou, odată de SI va fi fost înfrânt în Irak, vă veţi întoarce în ţara voastră de origine ştiind că aţi câştigat", a declarat ea la un miting al membrilor CDU în landul Mecklenburg-Pomerania de Vest.

Ea a anunţat că 70% dintre persoanele care s-au refugiat în Germania din calea războiului din fosta Iugoslavie, în anii'90, s-au întors în ţările lor de origine.

Cancelarul a făcut aceste declaraţii după ce Horst Seehofer, liderul CSU, a ameninţat că va da Guvernul Merkel în judecată, în cazul în care acesta nu dă curs cererii sale de a opri a valul de azilanţi.

Susţinerea faţă de Partidul Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreaptă) în rândul populaţiei a atins un nivel cu două cifre. Liderul formaţiunii a declarat într-un interviu publicat sâmbătă că grănicerii ar trebui să deschidă focul asupra refugiaţilor, dacă va fi necesar, pentru a-i împiedica să pătrundă ilegal în ţară.

Merkel a încercat să convingă alte state europene să accepte cote obligatorii de refugiaţi, a exercitat presiuni în vederea construirii unor centre de recepţie la frontierele externe ale Uniunii Europene şi a condus o campanie UE menită să convingă Turcia să-i împiedice pe refugiaţi să pătrundă pe teritoriul blocului european.

Însă progresele au fost încete.

Germania vrea de asemenea să limiteze migrarea din Africa de Nord, prin declararea Marocului, Algeriei şi Tunisiei "ţări sigure", ceea ce ar anula şansele cetăţenilor aceste ţări de a primi azil.

Merkel a anunţat că a discutat cu regele marocan şi că Marocul a anunţat că este pregătit să-şi primească cetăţenii înapoi.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 21 comentarii
Taguri:
GERMANIA ,
MERKEL ,
REFUGIAŢI
COMENTARII
 • ics 1 feb 2016

  anul viitor vin in europa 100.000.000 de indieni...sau chinezi...precedentul este creat....

 • cineva 31 ian 2016

  Asa cum s-au intors turcii din Germania in Turcia ?
  Un nebun arunca-o piatra in balta si 10 destepti n-o mai pot scoate...

 • Didos 31 ian 2016

  Minunat d-na Merkel ! Ramane doar sa ne mai spuneti data exacta cand se vor termina razboaiele astea , peste o zi , peste un an , peste 10 ani , peste un secol , sau poate nici atunci ? Daca nu stiti , atunci despre ce vorbiti ?

 • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
RASTURNARE TOTALA de situatie in cazul mortii patronului Hexi Pharma. Care ar putea fi ADEVARATA CAUZA a decesului. ANUNTUL procurorilor