Merkel şi Hollande: Ieşirea Marii Britanii nu va afecta perspectivele de aderare la UE ale ţărilor balcanice

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană nu ar trebui să afecteze perspectivele de aderare la UE ale statelor balcanice, au declarat cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Francois Hollande, informează presa internaţională.

1363 afișări
Imaginea articolului Merkel şi Hollande: Ieşirea Marii Britanii nu va afecta perspectivele de aderare la UE ale ţărilor balcanice

Merkel, Hollande: Ieşirea M.Britanii nu va afecta perspectivele de aderare la UE ale ţărilor balcanice (Imagine: Hepta)

"Decizia Marii Britanii nu a schimbat nimic în această privinţă", a declarat Merkel la finalul unei întruniri desfăşurate la Paris, pentru a atenua îngrijorările statelor din Balcanii de Vest.

Liderii a şase ţări membre UE şi a şase state balcanice au avut o întrevedere la Paris în cadrul celui de-al treilea summit al Procesului de la Berlin, o iniţiativă politică lansată în urmă cu doi ani care doreşte să susţină apropierea statelor din sud-estul Europei prin cooperare de tip regional.

În cadrul reuniunii de la Paris, statele balcanice de vest - Albania, Bosnia-Herţegovina, Kosovo, Macedonia, Muntenegru şi Serbia - au semnat un acord asupra înfiinţării unui Birou de Cooperare al Tineretului Regional (RYCO). Biroul va avea sediul în Tirana, iar jumătate din bugetul său va fi finanţat de ţările balcanice de vest, în vreme ce cealaltă jumătate va fi asigurată de instituţii financiare internaţionale şi de Comisia Europeană.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici