Mesaj obscen pe contul de Twitter al lui Medvedev: Insulta şocantă la adresa adversarilor politici

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a şocat miercuri după ce o insultă obscenă la adresa adversarilor politici a apărut pe contul său oficial de Twitter.

1310 afișări
Imaginea articolului Mesaj obscen pe contul de Twitter al lui Medvedev: Insulta şocantă la adresa adversarilor politici

Dmitri Medvedev (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Liderul de la Kremlin şi prim-ministrul său Vladimir Putin s-au confruntat cu un val de proteste din partea opoziţiei care susţine că alegerile parlamentare de duminică nu au fost corecte.

Mesajul ofensator ar fi fost repostat pe contul MedvedevRusia la 33 de minute după miezul nopţii, conform copiilor salvate ale contului şi unei notificări primite de reporterul Reuters.

"A devenit clar că dacă cineva scrie pe blogul său expresia «partid de escroci şi hoţi» atunci este o oaie proastă f.... în gură", arăta mesajul.

Fraza "partid de escroci şi hoţi" este folosită de opoziţie pentru a descrie partidul lui Medvedev, Rusia Unită. Aceasta a fost lansată de cunoscutul blogger anticorupţie Aleksei Navalni, care a fost condamnat marţi la 15 zile de închisoare pentru rolul jucat în protestele anti-Putin.

Kremlinul a declarat că "un mesaj nepotrivit" a apărut pe contul lui Medvedev, acuzând un oficial neidentificat pentru intervenţie. "Vinovaţii vor fi pedepsiţi", a susţinut acesta într-o declaraţie.

Postarea unui mesaj atât de jenant apare în contradicţie cu imaginea lui Medvedev de om educat, pasionat de Twitter.

Ştirea despre întâmplarea de pe Twitter a adunat mii de menţiuni pe site-urile ruseşti, un tiltu titrând "Medvedev îşi pierde controlul pe contul de Twitter". Alţii şi-au exprimat consternarea faţă de un astfel de limbaj al unui lider rus.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici