Mexic: Cel puţin 28 de deţinuţi au fost ucişi într-o închisoare din Acapulco

Cel puţin 28 de deţinuţi au fost ucişi şi alţi trei răniţi, joi, într-o închisoare din oraşul Acapulco, din statul mexican Guerrero, în urma unei înfruntări între două grupări rivale, potrivit CBS News.

2100 afișări
Imaginea articolului Mexic: Cel puţin 28 de deţinuţi au fost ucişi într-o închisoare din Acapulco

Mexic: Cel puţin 28 de deţinuţi au fost ucişi într-o închisoare din Acapulco

"Incidentul a început din cauza disputei constante dintre grupurile rivale din interiorul închisorii", a declarat Robert Alvarez Heredia, purtătorul de cuvânt statal pe probleme de securitate. Poliţia statală a precizat că în interiorul închisorii există peste 2000 de deţinuţi.

În luna iunie, agenţia pentru drepturile omului din Mexic a emis un raport potrivit căruia multe dintre închisorile din ţară sunt nesigure, supraaglomerate şi lipsite de personal. Raportul avertiza cu privire la personalul insuficient, la procedurile nesigure şi la îngrijirea medicală precară din aceste instituţii.

Guerrero este considerat a fi unul dintre cele mai violente state din Mexic, iar oraşul Acapulco, altă dată o renumită staţiune turistică, se confruntă în prezent cu o rată sporită a criminalităţii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici