„Mi-aş fi dorit să fi studiat la o facultate mai bună”. Şefi de companii multinaţionale educaţi în facultăţile indiene şi mulţimea de colegii private care nu creează competenţe

13952 afișări
Imaginea articolului „Mi-aş fi dorit să fi studiat la o facultate mai bună”. Şefi de companii multinaţionale educaţi în facultăţile indiene şi mulţimea de colegii private care nu creează competenţe

Afacerile din domeniul educaţional sunt în plină expansiune în India, unde noi facultăţi apar cu o viteză vertiginoasă. Cu toate acestea, mii de tineri se trezesc absolvind cu competenţe limitate sau deloc, încetinind economia într-un moment crucial, scrie Bloomberg.

Este un paradox ciudat. Cele mai importante facultăţi de tehnologie şi management din India au creat şefi de companii la nivel mondial, precum Sundar Pichai la Alphabet şi Satya Nadella la Microsoft.

Dar la celălalt capăt al spectrului se află mii de colegii private mici care nu au cursuri regulate, angajează profesori cu puţină pregătire, folosesc programe învechite şi nu oferă experienţă practică sau locuri de muncă. Astfel, jumătate dintre absolvenţii din India sunt şomeri din cauza problemelor din sistemul educaţional, potrivit unui studiu realizat de Wheebox.

Un rezident din Bhopal, Tanmay Mandal, în vârstă de douăzeci şi cinci de ani, a plătit 4.000 de dolari pentru diploma de licenţă în inginerie civilă. Era convins că aceasta era o cale către un loc de muncă şi un stil de viaţă mai bun. Nu a fost descurajat de taxele mari pentru familia lui, care are un venit lunar de doar 420 de dolari. În ciuda costului, Mandal spune că a ajuns să înveţe aproape nimic despre construcţii de la profesori care păreau să aibă ei înşişi o pregătire insuficientă. El nu a putut răspunde la întrebări tehnice la interviurile de angajare şi a fost şomer în ultimii trei ani.

„Mi-aş fi dorit să fi studiat la o facultate mai bună”, a spus Mandal. „Mulţi dintre prietenii mei stau, de asemenea, fără un loc de muncă”, a spus Mandal.

Chiar dacă ultima sa diplomă nu l-a ajutat cu nimic, vrea să evite ruşinea de a fi şomer şi de a sta inactiv. Aşadar, s-a înscris pentru un master la o altă instituţie privată, deoarece crede că mai multe diplome îi pot îmbunătăţi cel puţin statutul social.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici