Mii de egipteni demonstrează în piaţa Tahrir pentru unitate naţională

Câteva mii de egipteni participă, vineri, la o manifestaţie "pentru unitate naţională" între musulmani şi creştini, organizată în piaţa Tahrir din Cairo, după violenţele confesionale de săptămâna trecută, soldate cu 15 victime.

231 afișări
Imaginea articolului Mii de egipteni demonstrează în piaţa Tahrir pentru unitate naţională

Mii de egipteni demonstrează în piaţa Tahrir pentru unitate naţională (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pe una dintre clădirile care mărginesc piaţa este afişat un banner de mari dimensiuni, pe care scrie "Unitate naţională" şi sunt desenate o cruce şi o semilună - simbolurile creştinismului şi islamului, conform imaginilor transmise în direct de televiziunea de stat.

În ultimele zile, în reţelele sociale au fost vehiculate numeroase apeluri la organizarea de manifestaţii la Cairo şi în alte oraşe din Egipt.

La sfârşitul săptămânii treucte, 15 persoane au fost ucise şi alte 200 au fost rănite, după ce grupuri de musulmani au atacat biserici din cartierul Imbaba din Cairo.

Unii dintre manifestanţii adunaţi vineri în piaţa Tahrir poartă steaguri siriene sau libiene, în semn de solidaritate cu locuitorii celor două ţări, dar şi drapele palestiniene, pentru a susţine "reconcilierea palestiniană".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici