Mii de persoane au protestat în Germania faţă de venirea imigranţilor extracomunitari

Mii de persoane au protestat luni, în oraşul german Dresda, faţă de afluxul masiv de extracomunitari, în contextul în care Guvernul Angela Merkel a avut o poziţie flexibilă faţă de sosirea imigranţilor, relatează site-ul cotidianului Le Point.

5978 afișări
Imaginea articolului Mii de persoane au protestat în Germania faţă de venirea imigranţilor extracomunitari

Mii de persoane au protestat în Germania faţă de venirea imigranţilor extracomunitari

Mitingul a fost organizat în Piaţa Neumarkt, în centrul oraşului Dresda, la apelul mişcării islamofobe Pediga (Patrioţi Europeni contra Islamizării Occidentului).

Manifestanţii, în principal bărbaţi, au afişat pancarte antirefugiaţi şi steaguri ale Germaniei. "Avem dreptul să păstrăm patria şi cultura noastră germană", a declarat unul dintre manifestanţi, Uwe Friedrich, în vârstă de 46 de ani. "Musulmanii trebuie să părăsească Germania, cu excepţia refugiaţilor de război", a adăugat el.

Liderul Pediga, Lutz Bachmann, inculpat vineri pentru instigare la ură, urmează să rostească un discurs spre finalul manifestaţiei.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a îndemnat sâmbătă statele europene să intensifice măsurile pentru protejarea frontierelor externe ale Uniunii Europene, în contextul în care s-a expus criticilor privind flexibilitatea faţă de imigraţie. Rata popularităţii Angelei Merkel a scăzut pe fondul crizei privind imigraţia, fiind la cel mai scăzut nivel din ultimii patru ani.

Potrivit revistei Bild, în Germania ar urma să ajungă 1,5 milioane de extracomunitari în 2015. Estimările au fost infirmate de Guvernul de la Berlin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici