Mike Pompeo critică afirmaţiile lui Joe Biden despre riscurile nucleare şi cere negocieri cu Rusia

Fostul secretar de Stat american Mike Pompeo a criticat, duminică, afirmaţiile preşedintelui Joseph Biden despre riscurile unui conflict nuclear cu Rusia, exprimând speranţa că Administraţia de la Washington poartă negocieri în mod discret.

7568 afișări
Imaginea articolului Mike Pompeo critică afirmaţiile lui Joe Biden despre riscurile nucleare şi cere negocieri cu Rusia

Preşedintele Joseph Biden a declarat joi că omologul său rus, Vladimir Putin, "nu glumeşte când vorbeşte despre potenţiala folosire a armelor nucleare tactice sau a armelor biologice ori chimice, în contextul performanţelor slabe ale armatei ruse" în Ucraina. Biden a afirmat că actuala perioadă prezintă cele mai mari riscuri ale unui război nuclear după Criza Rachetelor Cubaneze, din anul 1962.

"Afirmaţiile preşedintelui reprezintă un risc teribil pentru cetăţenii americani", a declarat Mike Pompeo, care a fost secretar de Stat în timpul mandatului fostului preşedinte Donald Trump, subliniind, într-un interviu acordat Fox News, că Washingtonul ar fi mai eficient "prin practicarea diplomaţiei în mod discret". "Ar trebui să facem acest lucru, eu sper că fac acest lucru în mod discret", a insistat Pompeo, conform site-ului Axios.com.

Pe fondul criticilor, John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Siguranţă Naţională de la Casa Albă, a afirmat duminică seară, la postul de televiziune ABC News, că "preşedintele SUA a încercat să reflecte care sunt mizele în acest moment". Anterior, Casa Albă anunţase că Washingtonul nu are indicii că Rusia ar pregăti utilizarea "în mod iminent" a unei arme nucleare în războiul din Ucraina. "Nu avem motive să ajustăm poziţionarea nucleară strategică, mai ales că nu avem indicii că Rusia pregăteşte să utilizeze în mod iminent arme nucleare", declara vineri seară Karine Jean-Pierre, purtătoarea de cuvânt a Preşedinţiei SUA.

Amiralul Michael Mullen, fost şef al Statului Major Interarme din SUA, s-a declarat, la rândul său, "puţin preocupat" de afirmaţiile preşedintelui Biden. "Sunt puţin preocupat despre afirmaţii reflectând tensiuni mari, eu cred că ar trebui să facem câţiva paşi înapoi şi să facem tot posibilul pentru a rezolva problema prin negocieri", a subliniat Michael Mullen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici