Milioane de britanici din străinătate ar fi în ilegalitate în cazul ieşirii ţării din UE

Două milioane de cetăţeni britanici care lucrează în străinătate ar deveni imigranţi aflaţi în ilegalitate dacă Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană, avertizează fostul procuror general britanic Dominic Grieve, citat de ziarul The Guardian.

298 afișări
Imaginea articolului Milioane de britanici din străinătate ar fi în ilegalitate în cazul ieşirii ţării din UE

Milioane de britanici din străinătate ar fi în ilegalitate în cazul ieşirii ţării din UE (Imagine: Publimedia / Shutterstock)

Într-un atac dur împotriva euroscepticilor din interiorul şi din afara Partidului Conservator, Grieve i-a criticat pe cei care vor să anuleze obligaţiile internaţionale şi să scoată Marea Britanie din Uniunea Europeană.

"Solicitările referitoare la orice acord de liber-schimb vor face clauzele privind libertatea de circulaţie practic imposibile", a explicat Grieve.

"Cei două milioane de cetăţeni britanici care lucrează în străinătate se vor trezi peste noapte imigranţi aflaţi în ilegalitate", subliniază fostul procuror britanic.

Grieve a fost eliberat din funcţie pentru că s-a opus vehement solicitării conservatorilor de retragere a Marii Britanii de sub jurisdicţia Curţii Europene pentru Drepturile Omului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici