Milionarul american Robert Durst, inculpat pentru crimă după o mărturisire accidentală

Milionarul american Robert Durst a fost pus sub acuzare pentru crimă după ce a fost surprins mărturisind accidental fapta, în cursul unei emisiuni televizate.

750 afișări
Imaginea articolului Milionarul american Robert Durst, inculpat pentru crimă după o mărturisire accidentală

Milionarul american Robert Durst (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Robert Durst, în vârstă de 71 de ani, este acuzat pentru uciderea prietenei lui, Susan Berman, în anul 2000, pentru moartea soţiei lui, dată dispărută, şi în cazul decesului unui bărbat din statul Texas, informează BostonHerald.com.

Milionarul a fost pus sub acuzare în cazul uciderii lui Susan Berman, dar şi pentru consum de droguri şi deţinerea ilegală a unei arme de foc. În momentul arestării, anchetatorii au găsit în casa milionarului 150 de grame de marijuana şi o armă de foc.

Avocatul omului de afaceri, Dick DeGuerin, este încrezător că justiţia va stabili nevinovăţia clientului său. "Bob Durst nu a omorât-o pe Susan Berman, este pregătit să pună capăt zvonurilor şi speculaţiilor prin proces", a declarat avocatul, precizând că dosarul va fi judecat în statul California.

În anul 2003, Robert Durst a fost achitat în mod surprinzător în cazul decesului unui vecin pe care a susţinut că l-a omorât în legitimă apărare, desfigurând cadavrul pentru a-l ascunde. Instanţa a stabilit că ascunderea cadavrului s-a făcut din frică.

Soţia omului de afaceri, Kathleen McCormack, este dispărută din anul 1982, fiind considerată moartă.

Robert Durst a mărturisit crimele accidental, în cursul unei emisiuni televizate pentru investigarea circumstanţelor celor trei decese. Milionarul a spus singur, la baie, în timp ce avea asupra sa microfonul emisiunii: "Asta este, ai fost prins. Ce naiba am făcut? I-am omorât pe toţi, bineînţeles".

Agenţi FBI l-au arestat pe Durst înainte de difuzarea documentarului. Potrivit unor surse judiciare, Durst nu a fost inculpat pe baza mărturiei accidentale făcute în documentar, ci pe baza unei scrisori găsite în casa acestuia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici