Ministrul german de Externe salută "tonul constructiv" al lui Putin cu privire la criza ucraineană

Ministrul german de Externe Frank-Walter Steinmeier a salutat joi "tonul constructiv" al preşedintelui rus Vladimir Putin, care a cerut regiunilor proruse din estul Ucrainei să amâne un referendum prevăzut pentru duminică.

216 afișări
Imaginea articolului Ministrul german de Externe salută "tonul constructiv" al lui Putin cu privire la criza ucraineană

Ministrul german de Externe salută "tonul constructiv" al lui Putin cu privire la criza ucraineană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Salut tonul constructiv pe care l-a afişat preşedintele Putin după întâlnirea cu preşedintele OSCE Didier Burkhalter", a subliniat ministrul, citat într-un comunicat, îndemnând la punerea în aplicare "imediată a ceea ce s-a discutat la Moscova".

"Suntem pregătiţi pentru un moment decisiv", a apreciat Steinmeier. "Situaţia este foarte critică, dar există încă o şansă să reuşim prin mijloace diplomatice să evităm o nouă escaladare a violenţei şi pierderea totală a controlului în estul Ucrainei", a adăugat şeful diplomaţiei germane.

După ce l-a primit la Moscova pe preşedintele în exerciţiu al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), elveţianul Didier Burkhalter, preşedintele rus a cerut regiunilor proruse din estul Ucrainei să amâne referendumul prevăzut duminică. În schimb, el a îndemnat "autorităţile de la Kiev să oprească imediat toate operaţiunile militare şi punitive în sud-estul" ţării.

Separatiştii proruşi urmează să anunţe joi ce decizie au luat cu privire la amânarea referendumului prevăzut la 11 mai privind "declaraţia de independenţă" a "republicii" autoproclamate de la Doneţk.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici