Mitt Romney mărturiseşte cât îi este de greu să nu fie preşedinte, în primul interviu după alegeri

Mitt Romney şi-a exprimat frustrarea de a nu se afla la Casa Albă pentru a rezolva problemele ţării şi l-a criticat pe Barack Obama, în primul interviu, după înfrângerea pe care a suferit-o în alegerile prezidenţiale, în noiembrie, acordat postului de televiziune Fox.

94 afișări
Imaginea articolului Mitt Romney mărturiseşte cât îi este de greu să nu fie preşedinte, în primul interviu după alegeri

Mitt Romney (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt frustrat de faptul că nu sunt acolo, că nu sunt la Casa Albă pentru a face ce trebuie făcut", a declarat Romney pentru Fox. "Este dur", a adăugat el.

Mitt Romney l-a criticat aspru pe preşedintele Obama pentru modul în care a gestionează dosarul bugetar şi pentru tăierile în valoare de 85 de miliarde de dolari ce au intrat în vigoare vineri, în lipsa unui acord încheiat între democraţi şi republicani în Congres.

"Nimeni nu poate gândi că acesta este un succes pentru preşedinte", a spus el. Candidatul învins a prezentat şi o autocritică a campaniei sale prezidenţiale, recunoscând anumite declaraţii regretabile şi lipsa "eficienţei" mesajului său adresat minorităţilor, mai ales hispanice şi afro-americane.

În plus, el a descris experienţa din campanie ca un "montagne russe", cu "urcuşuri şi coborâşuri", în timp ce a dispărut complet, de atunci, din atenţia mediatică.

La 6 noiembrie 2012, Mitt Romney a fost învins de către preşedintele în exerciţiu Barack Obama, după luni intense de bătălie şi de sume-record de bani cheltuiţi în timpul campaniei electorale.

"Ne-am aflat într-un «montagne russe», (cu momente) excitante şi palpitante, urcuşuri şi coborâşuri. Dar totul s-a terminat", a mărturisit el.

Fostul guvernator de Massachusetts (nord-est) a apărut alături de soţia sa Ann Romney. Aceasta a recunoscut că tranziţia de la constantele băi de mulţime şi protecţia agenţilor din cadrul Serviciului Secret la o viaţă calmă şi în afara proiectoarelor a necesitat o anumită "ajustare".

"Erau multă energie, pasiune şi oameni în jurul nostru şi, brusc, nu a mai fost nimic", a spus ea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici