Monumentul eroilor sovietici din Budapesta a fost vandalizat

Monumentul ridicat în memoria soldaţilor sovietici din centrul oraşului Budapesta a fost vandalizat cu graffiti.

194 afișări

Corespondentul MTI relatează că monumentul înconjurat de un gard de metal din piaţa Szabadsag era acoperit de înscrisuri cu vopsea neagră.

Sloganurile scrise pe monument făceau referire la frontierele Ungariei aşa cum erau înaintea tratatului de la Trianon: "Independenţă!", "Jos cu invadatorii!", "Restauraţi totul!", "Transilvania înapoi!".

De asemenea, textul oficial de pe monument, scris atât în rusă, cât şi în maghiară, fusese şters. Potrivit corespondentului MTI, doi poliţişti păzeau monumentul. Departamentul de poliţie din Budapesta urmează să ofere mai multe detalii agenţiei MTI în cursul zilei de miercuri.

Monumentul a fost vandalizat de mai multe ori de la instaurarea democraţiei în 1989-1990.

În anii '20 locaţia găzduia un monument dedicat Ungariei mari, după ce ţara semnase tratatul de la Trianon în urma Primului Război Mondial.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici