Muammar Kadhafi ar fi părăsit ţara şi s-ar îndrepta spre Venezuela

Liderul libian Muammar Kadhafi ar putea să-şi fi părăsit ţara şi este posibil să fie deja în drum spre Caracas, Venezuela, a declarat luni ministrul britanic al Afacerilor Externe, William Hague, cu ocazia unei reuniuni a Uniunii Europene la Bruxelles.

40 afișări
Imaginea articolului Muammar Kadhafi ar fi părăsit ţara şi s-ar îndrepta spre Venezuela

Muammar Kadhafi ar fi părăsit ţara şi s-ar îndrepta spre Venezuela (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"M-aţi întrebat dacă colonelul Kadhafi este în Venezuela, nu am informaţii care să-mi permită să spun că este acolo", dar "am văzut informaţii care sugerează că este în drum" către această ţară, a declarat el presei, cu ocazia unei reuniuni cu omologii săi europeni.

Hague nu a oferit mai multe detalii despre originea acestor informaţii.

Un purtător de cuvânt al Înaltului Reprezentant al UE pentru Relaţii Externe, Catherine Ashton, a precizat la rândul său că "nu are informaţii" pe această temă. Este vorba în acest stadiu despre "zvonuri nefondate", a adăugat el.

Pe de altă parte, Guvernul venezuelan a dezminţit informaţiile potrivit cărora Kadhafi s-ar afla în Venezuela.

Libia se confruntă din 15 februarie cu manifestaţii pentru plecarea de la putere a colonelului Muammar Kadhafi. Reprimarea violentă a manifestaţiilor s-a soldat cu 300-400 de morţi de la începutul revoltei, potrivit Federaţiei Internaţionale a Ligilor pentru Drepturile Omului (FIDH).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici