Muncitori străini, printre care şi români, dau în judecată două hoteluri americane de lux

Muncitori străini, printre care s-ar afla şi români, dau în judecată două hoteluri de lux din Orlando, Statele Unite, susţinând că nu şi-au primit salariul pe o lună, după ce firma angajatoare, VR Services, a fost închisă, într-un dosar de fraudă, relatează Orlando Sentinel, în ediţia electronică.

21 afișări
Imaginea articolului Muncitori străini, printre care şi români, dau în judecată două hoteluri americane de lux

Muncitori străini, printre care şi români, dau în judecată două hoteluri americane de lux

Muncitorii au fost plasaţi la mai multe hoteluri, inclusiv Walt Disney World's Swan and Dolphin Resort şi Westin Imagine, prin intermediul angajatorului Very Reliable Services (VR Services), care este anchetat în prezent de Departamentul american pentru Securitate Internă, Departamentul american al Muncii şi Guvernul brazilian.

VR Services nu a mai plătit salariile muncitorilor, aşa ca hotelurile ar trebui să preia această sarcină, se arată în două dosare separate, prezentate Curţii districtuale din Orlando. Muncitorilor li se promiseseră 7,5 dolari pe oră şi au lucrat aproximativ 160 de ore fiecare, potrivit plângerii.

O purtătoare de cuvânt de la Swan and Dolphin a declarat că muncitorii au fost angajaţi de un subcontractor, iar hotelul nu consideră că este responsabil să îi plătească. "Hotelul înţelege, evident, situaţia lor, dar este adevărat că ei nu sunt angajaţi ai hotelului", a spus Treva Marshall. Oficiali hotelieri cooperează cu autorităţile federale, a adăugat ea. Un purtător de cuvânt al Westin nu a răspuns solicitărilor de a comenta situaţia muncitorilor.

VR Services şi alte companii din Orlando au fost vizate în Operaţiunea Anarhia, care a dus la arestarea a 13 persoane, inclusiv trei cetăţeni americani, potrivit anchetatorilor brazilieni. Conform ambasadei americane în Brazilia, companiile le cereau candidaţilor câte 15.000 de dolari pentru obţinerea dreptului legal de muncă în Statele Unite. În acest fel, firmele au obţinut aproximativ 52 de milioane de dolari de la persoane din Brazilia, Rusia, Republica Dominicană, Filipine, România şi Emiratele Arabe Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici