Muncitorii români, exploataţi în şantierele navale din Olanda. Salariile lor sunt mult mai mici decât ale olandezilor

Muncitorii români care lucrează în şantiere navale din Olanda sunt exploataţi la locul de muncă, primind un salariu cu mult sub cel al muncitorilor olandezi, sindicatul FNV cerând premierului Mark Rutte, preşedintele Consiliului UE, să oprească abuzurile asupra normelor privind munca imigranţilor.

Muncitorii români, exploataţi în şantierele navale din Olanda. Salariile lor sunt mult mai mici decât ale olandezilor

Potrivit unor informaţii, cetăţenii români care lucrează în mai multe şantiere navale olandeze sunt plătiţi doar cu un euro pe oră, iar anagajatorii lor nu respectă legea privind egalitatea de remunerare, folosindu-se de agenţiile de ocupare a forţei de muncă şi de alte metode, relatează Dutch News.

Muncitorii sunt angajaţi de o agenţie românească care colectează taxele şi contribuţiile la pensii în România, in conformitate cu legislaţia UE.

În Olanda, muncitorii români primesc o alocaţie de subzistenţă pe perioada angajării, care nu este supusă taxelor şi contribuţiilor şi prin urmare, este cu mult mai ieftin pentru patronii şantierelor navale să îi angajeze pe ei, decât pe munciorii olandezi.

Potrivit ziarului Volkskrant, sudorii şi instalatorii de conducte români câştigă între 1.600 şi 2.200 de euro pentru 56 de ore lucrate pe săptămână, cu mult sub salariul unui cetăţean olandez.

Sute de muncitori olandezi au fost înlocuiţi de muncitori mai ieftini provenind din străinătate.

"Muncitorii olandezi şi cei români din şantierele navale sunt colegi, nu concurenţi. Unii dintre aceşti români au lucrat în şantiere navale timp de şapte sau opt ani şi ar trebui să aibă un loc de muncă corespunzător", a spus purtătorul de cuvânt al sindicatului FNV din Olanda, Masja Zwart.

Potrivit FNV, mai multe sute de români sunt exploataţi la cel puţin cinci şantiere navale olandeze care folosesc acest sistem de plată. Ei sunt angajaţi prin intermediul agenţiei de ocupare a forţei de muncă Den Breejen Work, care are filiale în România.

Inspectorii din cadrul Ministerului Afacerilor Sociale desfăşoară în prezent o anchetă. Campania sindicatului se concentrează pe şantierul naval GS din Waterhuizen, Groningen, care este deţinut de o companie germană.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 4 comentarii
Taguri:
OLANDA ,
ROMÂNI ,
MUNCITORI
COMENTARII
  • Dan 7 mar 2016

    BA NU!!!! ASSAD SI PUTIN SUNT DE VINA!!!! UE-UL NU AR FACE NICIODATA ASA CEVA!!!!! UE-UL NE IUBESTE!!!! UE-UL E LAPTE SI MIERE!!!! UE!!!!! ASSAD!!! RUSII!!!! PUTIN!!!!!!!!!!! PASTILELE!! UNDE SUNT PASTILELE!!!!!???

  • stewe 7 mar 2016

    Sunt contracts din Romania, ministerul muncii PeNaL e raspunzator Si complice!

  • Asta e 7 mar 2016

    Dar sa vedeti ce bine sunt platiti musulmanii! Le primesc pe toate de-a moaca.

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Nu mai e nimic de făcut?! Anunţul care arată DEZASTRUL cu cinci zile înainte de alegeri. Datele despre Firea sunt de NECONTESTAT