Naufragiu în largul Turciei: Şase migranţi clandestini au murit

Şase persoane, printre care şi un copil, au murit în noaptea de joi spre vineri în urma unui naufragiu în largul Turciei al unei ambarcaţiuni ce transporta migranţi clandestini către Grecia, conform unor surse concordante citate de AFP.

186 afișări
Imaginea articolului Naufragiu în largul Turciei: Şase migranţi clandestini au murit

Naufragiu în largul Turciei: Şase migranţi clandestini au murit

Alertaţi la ora 02:30, paza de coastă a recuperat imediat din jurul navei corpurile a cinci persoane, a declarat pentru AFP un responsabil al pazei de coastă, Arslan Dede.

Opt alte persoane au fost salvate şi transportate la un spital turc de pe coasta mării Egee, a adăugat Dede.

Căutările, care au continuat în cursul zilei, au permis recuperarea trupului ultimei persoane date dispărute, a raportat vineri seară presa turcă.

Naţionalitatea victimelor şi a supravieţuitorilor nu a fost precizată de paza de coastă însă, conform presei, este vorba de cetăţeni sirieni.

Turcia este o rută importantă a emigraţiei clandestine din Asia şi Africa către Europa. Imigranţii clandestini veniţi din Africa şi din Orientul Mijlociu sunt arestaţi deseori iar naufragiile sunt foarte frecvente.

În iulie, 24 de migranţi care se îndreptau către Grecia au murit în largul Turciei după naufragiul ambarcaţiunii lor.

Grecia a construit recent un gard din sârmă ghimpată pe o porţiune a frontierei sale terestre cu Turcia, ceea ce a redirecţionat fluxul migranţilor către insulele greceşti situate la câteva mile depărtare de coastele turce în marea Egee.

Războiul civil din Siria a sporit numărul migranţilor, constrângând Grecia, susţinută de dispozitivul european Frontex, să îşi înmulţească patrulele.

Turcia adăposteşte peste 600.000 de refugiaţi sirieni.

Organizaţia internaţională pentru migraţie (OIM) s-a declarat preocupată, vineri, de multiplicarea acestor naufragii legate de migraţia clandestină.

"Trebuie să luăm măsuri urgente pentru a ne asigura că acese tragedii nu se mai întâmplă", a susţinut directorul OIM William Lacy într-un comunicat. "Guvernele trebuie să înţeleagă că migranţii care sosesc pe mare sau pe uscat nu sunt criminali", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici