Nava militară italiană Diciotti, cu 177 de imigranţi la bord, printre care se află şi 34 de minori, va ajunge în portul Catania

Nava Diciotti, aparţinând Pazei de Coastă italiene, a ajuns în portul Catania, din Sicilia, după ce timp de câteva zile a plutit în derivă aşteptând ca autorităţile italiene să autorizeze debarcarea celor 177 de imigranţi aflaţi la bord, printre ei numărându-se şi 34 minori, informează El Mundo.

195 afișări
Imaginea articolului Nava militară italiană Diciotti, cu 177 de imigranţi la bord, printre care se află şi 34 de minori, va ajunge în portul Catania

Nava militară italiană Diciotti, cu 177 de imigranţi la bord, printre care se află şi 34 de minori, va ajunge în portul Catania

Acest lucru a fost anunţat de ministrul infrastructurii şi transporturilor, Danilo Toninelli. Cu toate acestea, la scurt timp după aceea ministrul de Interne Matteo Salvini a spus că nu va autoriza acostarea până când nu va avea certitudinea că imigranţii vor fi redistribuiţi în alte ţări ale Uniunii Europene.

Nava militară italiană a preluat joia trecută migranţii, care au fost salvaţi de alte două ambarcaţiuni din apele malteze. Guvernul italian a cerut autorităţilor malteze să fie responsabile pentru aceste persoane. Guvernul maltez a refuzat să accepte imigranţii şi a acuzat Italia că a interceptat nava pentru a o împiedica să intre în apele italiene, desclanşând o nouă neînţelegere între Roma şi Valletta.

Salvini a ameninţat apoi că va împiedica nava Diciotti să aterizeze şi va începe să returneze migranţii interceptaţi în Libia. "Fie există ajutor imediat şi redistribuire, fie vom începe să îi ducem înapoi în Libia", a spus el . Ameninţarea lui Salvini nu este nouă şi, dacă este îndeplinită, guvernul italian va încălca acordurile internaţionale, deoarece Libia nu este considerată un port sigur.

Ministerul de Externe a trimis o solicitare formală Comisiei Europene de a găsi o soluţie rapidă. Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al CE, Tove Ernst, a asigurat că lucrează la acest lucru şi că au contactat diferitele state membre.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici