Nave din Flota de Nord a Rusiei fac exerciţii în Canalul Mânecii

Un grup de nave din cadrul Flotei de Nord ruseşti efectuează exerciţii în Canalul Mânecii, a anunţat vineri serviciul de presă al Districtului Militar de Vest într-un comunicat.

384 afișări
Imaginea articolului Nave din Flota de Nord a Rusiei fac exerciţii în Canalul Mânecii

Nave din Flota de Nord a Rusiei fac exerciţii în Canalul Mânecii (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Astăzi (vineri) un grup de nave şi nave de susţinere din Flota de Nord a traversat porţiunea cea mai strâmtă a Canalului Mânecii, Strâmtoarea Dover, şi a intrat într-un golf de lângă gura de vărsare a fluviului Sena", a anunţat serviciul de presă, citat de site-ul Sputnik.

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, navele au decis să aştepte trecerea unei furtuni în ape neutre, în afara golfului, potrivit aceleiaşi surse.

Când au traversat Marea Nordului, ofiţerii, tehnicieni radio şi membri ai echipajelor de pe Severomorsk, Aleksandr Otrakovski şi alte nave au efectuat o serie de exerciţii, simulând traversarea unor spaţii înguste în condiţii meteorologice dificile.

"Pe timpul opririi, membrii echipajelor vor efectua o serie de activităţi de combatere a unor forţe submarine şi exerciţii de asigurarea supravieţuirii pentru cazul în care o navă se scufundă sau ia foc", se arată în comunicat.

Grupul de nave ruseşti, condus de Severomorsk, a pornit din oraşul Severomorsk pe 20 noiembrie. Între timp, navele au parcurs aproximativ 1.700 de mile (2.700 de kilometri), confruntându-se cu condiţii meteorologice nefavorabile frecvent, potrivit Sputnik.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici