Navele militare ucrainene au părăsit Crimeea

Majoritatea navelor de război şi de susţinere ucrainene, care se aflau până în prezent la o bază navală din Crimeea, se îndreptau sâmbătă către portul Odesa, a anunţat publicaţia "Flota ucraineană", citată de RIA Novosti, în pagina electronică.

1505 afișări
Imaginea articolului Navele militare ucrainene au părăsit Crimeea

Navele militare ucrainene părăsesc Crimeea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit cotidianului, nava de debarcare Kirovograd, corveta de luptă antisubmarin Vinniţa, nava de patrulă Herson, remorcherul Kovel, petrolierul Gorlovka şi vedeta de remorcare Novoozernoie au părăsit baza navală din Novoozernoie "după ce flota rusă a Mării Negre a deblocat ieşirea lacului Donuzlav", conform unei înţelegeri între Ministerele Apărării rus şi ucrainean.

Rusia a predat Ucrainei 389 de blindate, opt elicoptere şi trei nave de război care se aflau în Crimeea, înainte de a suspenda procedura de predare a materialelor de război marţi, pentru a evita ca acestea să fie folosite împotriva civililor în Ucraina, susţine agenţia rusă.

Preşedintele ucrainean interimar Aleksandr Turcinov a anunţat marţi începutul unei operaţiuni speciale care implică armata în estul ţării, unde manifestaţii ale susţinătorilor federalizării Ucrainei au loc de mai multe săptămâni. Manifestanţii cer referendumuri privind statutul politic al regiunilor lor.

Republica ucraineană Crimeea a fost alipită Rusiei la jumătatea lui martie, în urma unui referendum privind statutul său politic. Autorităţile de la Kiev şi ţările occidentale nu recunosc acest referendum şi denunţă anexarea peninsulei de către Moscova.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici