New York-ul încearcă să revină la normal, după trecerea Uraganului Sandy - FOTO, VIDEO

Locuitorii New York-ului încearcă să revină la normal după trecerea uraganului Sandy. Metroul şi aeroportul La Guardia (LGA) vor începe să funcţioneze "în mod limitat". Autobuzele, gratuite, circulă din nou aproape în regim normal, însă Manhattanul risca să fie blocat miercuri de către maşini.

1871 afișări
Imaginea articolului New York-ul încearcă să revină la normal, după trecerea Uraganului Sandy - FOTO, VIDEO

New York-ul încearcă să revină la normal, după trecerea Uraganului Sandy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

UPDATE 09:30 - Sute de persoane evacuate din spitale din New York

UPDATE 07:00 - Obama s-a întâlnit cu persoane sinistrate de către ciclonul Sandy, cu şase zile înainte de alegeri

UPDATE 06:50 - Sandy a provocat pagube la Memorialul 11 septembrie de la New York

Aeroportul newyorkez La Guardia (LGA) urmează să îşi reia joi dimineaţa activitatea în mod "limitat", a anunţat Port Authority, Autoritatea care gestionează aeroporturile din New York.

"LGA se va redeschide la ora locală 7.00 (13.00, ora României)", a anunţat Port Authority într-un comunicat.

Pistele aeroportului La Guardia, utilizate în special pentru curse interne, au fost inundate în urma creşterii nivelului apei provocată de sosirea, luni seara, a ciclonului Sandy pe Coasta de Est a Statelor Unite.

Aeroporturile internaţionale care deservesc New Yorkul, John F. Kennedy şi Newark Liberty, închise luni şi marţi, au fost redeschise deja de miercuri dimineaţa. Însă serviciile lor sunt foarte limitate, iar pasagerii sunt invitaţi să se informeze înainte să plece spre ele.

Începând de duminică, aproximativ 19.500 de zboruri au fost anulate pe trei aeroporturi, potrivit unui site specializat, Flightware.

Transporturile în comun care asigură legătura cu aceste aeroporturi rămân şi ele problematice.

Metroul, oprit de duminică, care transportă zilnic aproximativ 5,5 milioane de pasageri, va reîncepe să circule în mod "limitat" joi dimineaţa, a confirmat primarul New York-ului, Michael Bloomberg.

Preşedintele Autorităţii Locale a Transporturilor (MTA) Joe Lhota a precizat pentru CNN că ramele vor reintra în circulaţie pe 13 dintre cele 24 de linii ale reţelei newyorkeze. Dar sudul Manhattanului, dincolo de 34th Street, nu va fi deservit, în continuare, din cauza lipsei de electricitate. Aproximativ 233.000 de persoane din acest sector sunt private, în continuare, de curent electric.

Autobuzele, gratuite, circulă din nou aproape în regim normal, însă Manhattanul risca să fie blocat miercuri de către maşini.

Pentru a preveni această blocare, Bloomberg a instaurat o formă de limitare, şi anume maşinile nu vor mai fi autorizate să utilizeze podurile, venind din partea de est, dacă nu transportă cel puţin trei pasageri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici