Ciclonul Sandy a provocat pagube la Memorialul 11 septembrie de la New York

Ciclonul Sandy a provocat pagube la situl Memorialului 11 septembrie, care marchează locul atentatului comis la 11 septembrie 2001 împotriva Turnurilor Gemene World Trade Center.

1111 afișări
Imaginea articolului Ciclonul Sandy a provocat pagube la Memorialul 11 septembrie de la New York

Ciclonul Sandy a provocat pagube la Memorialul 11 septembrie de la New York (Imagine: AFP - MediafaxFoto)

Creşterea nivelului apei a provocat "inundaţii grave" la locul unde se află în construcţie un muzeu comemorativ, a anunţat preşedintele Memorialului, Joe Daniels, citat într-un comunicat. Situl se află în sudul Manhattan, sectorul cel mai afectat de inundaţii şi privat în continuare de electricitate, după ce ciclonul Sandy a atins luni seara Coasta de Est a Statelor Unite.

"Un centru de informaţii pentru vizitatori şi alte instalaţii au fost inundate", a anunţat Damiels, care şi-a exprimat speranţa "redeschiderii Memorialului cât mai rapid posibil", după o estimare a pagubelor.

În acest spaţiu de trei hectare pe care au fost plantaţi stejari, două bazine de granit imense, săpate pe locul unde se ridicau Turnurile, poartă gravate pe margini, în bronz, numele victimelor atentatului de la 11 septembrie.

Situl a fost inaugurat cu ocazia marcării a zece ani de la atentat, în 2011.

Pe 11 septembrie 2001, la New York au fost ucise 2.753 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici