Nicolae Timofti l-a desemnat pe Ion Sturza premier al Republicii Moldova

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a desemnat pe omul de afaceri Ion Sturza pentru funcţia de prim-ministru, informează Unimedia.

2323 afișări
Imaginea articolului Nicolae Timofti l-a desemnat pe Ion Sturza premier al Republicii Moldova

UPDATE: Nicolae Timofti l-a desemnat pe Ion Sturza premier al Republicii Moldova (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

"Domnul Sturza cunoaşte foarte bine problemele privind economia ţării, starea financiară şi cea generală. Eu sper că el va reuşi să rezolve problemele cu care se confruntă astăzi societatea. Sper că liderii partidelor proeuropene vor analiza, se vor mai gândi şi vor lua o decizie corectă", a declarat Timofti.

Anunţul a fost făcut după ce Nicolae Timofti a avut consultări cu liderii Partidului Democrat, Partidului Liberal-Democrat, Partidului Liberal şi grupului politic Iurie Leancă.

Ion Sturza s-a născut pe 9 mai 1960 în satul Pârjolteni, raionul Călăraşi. Sturza a mai fost prim-ministru al Republicii Moldova în perioada februarie - noiembrie 1999, fiind desemnat de către preşedintele de atunci, Petru Lucinschi. După ce a demisionat din funcţie, Ion Sturza a revenit în funcţie şi a fondat mai multe companii. În 2002, împreună cu grupul Rompetrol, a înfiinţat compania Rompetrol Moldova, devenind director general.

În septembrie 2009, Sturza s-a retras din Rompetrol, înfiinţând fondul de investiţii Fribourg Capital, care are operaţiuni în Republica Moldova şi în România.

Potrivit unui top realizat de revista Forbes, Ion Sturza are o avere estimată la 90-95 de milioane de euro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici