Nicolas Maduro a fost proclamat oficial preşedinte al Venezuelei

Nicolas Maduro a fost proclamat oficial, luni, preşedinte al Venezuelei de către Consiliul Naţional Electoral (CNE), la o zi după alegerile pe care le-a câştigat la limită cu un avans de aproximativ 265.000 de voturi în faţa reprezentantului opoziţiei Henrique Capriles, care contestă acest rezultat.

433 afișări
Imaginea articolului Nicolas Maduro a fost proclamat oficial preşedinte al Venezuelei

Nicolas Maduro a fost proclamat oficial preşedinte al Venezuelei (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"Consiliul Naţional Electoral îl proclamă preşedintele Republicii bolivariene Venezuela pe cetăţeanul Nicolas Maduro Moros", a declarat în cadrul unei ceremonii organizate la sediul CNE preşedinta instituţiei, Tibisay Lucena, după ce a anunţat că Maduro a întrunit 50,75 la sută din voturi, faţă de 48,97 la sută Capriles.

Acest anunţ a fost făcut în pofida cererii opoziţiei de a amâna proclamarea până la renumărarea tuturor buletinelor de vot.

Lucena a declarat că 54 la sută din urne au fost renumărate, dar având în vedere că buletinele din hârtie sunt complementare votului electronic, nu este necesară renumărarea tuturor buletinelor pentru a anunţa un rezultat definitiv.

Dacă una dintre părţi vrea să conteste rezultatul, Lucena a invitat-o să aleagă "căile legale" şi nu să recurgă la "hărţuire, ameninţare sau intimidare" faţă de "deciziile puterii electorale".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici