Nicolas Maduro şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de preşedinte al Venezuelei

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, şi-a depus, marţi, candidatura în cadrul alegerilor prezidenţiale anticipate ce vor avea loc la data de 22 aprilie, iar opoziţia venezueleană a anunţat că va boicota scrutinul, informează site-ul postului France 24.

634 afișări
Imaginea articolului Nicolas Maduro şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de preşedinte al Venezuelei

Nicolas Maduro şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de preşedinte al Venezuelei

Alegerile prezidenţiale anticipate din Venezuela vor fi organizate la 22 aprilie. Curtea Supremă a decis excluderea MUD (n.red. - coaliţia de opoziţie) din alegeri, o măsură contestată de Uniunea Europeană şi SUA. Maduro îşi doreşte să fie ales în funcţia de preşedinte pentru un nou mandat de şase ani, în contextul în care Venezuela se confruntă cu o gravă criză internă şi cu sancţiuni impuse de SUA şi UE.

”Acesta este planul patriei pentru 2025, care constă în consolidarea drumului şi moştenirii mult iubitului nostru comandant Hugo Chavez către prosperitatea economică”, a declarat Maduro.

Venezuela se confruntă cu grave probleme economice din cauza inflaţiei galopante şi scăderii preţului petrolului, iar această situaţie a condus la ample proteste împotriva preşedintelui Nicolas Maduro, soldate cu decesul a peste 100 de manifestanţi. După luni de proteste violente, Maduro a dispus crearea unei Adunări Naţionale Constituante, care este controlată de partidul de guvernământ, ca să contracareze Parlamentul dominat de opoziţie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici