DECLARAŢIA liderului partidului UKIP, Nigel Farage, care vrea să-i scoată pe britanici din Uniunea Europeană: "Am o problemă uriaşă cu România" - VIDEO

Liderul UKIP Nigel Farage a declarat joi că are o "problemă uriaşă" cu România, alimentând acuzaţii de rasism adresate formaţiunii eurofobe pe care o conduce, relatează postul CNBC în pagina electronică.

74759 afișări
Imaginea articolului DECLARAŢIA liderului partidului UKIP, Nigel Farage, care vrea să-i scoată pe britanici din Uniunea Europeană: "Am o problemă uriaşă cu România" - VIDEO

Nigel Farage (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu am probleme cu românii. Am o problemă uriaşă cu România", a declarat pentru CNBC Farage, care militează ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană (UE).

Farage a declarat joi pentru CNBC că "organizaţii criminale cunoscute" din România s-au orientat spre Marea Britanie, după ce autorităţile au fost nevoite să le permită intrarea din cauza reglementărilor UE cu privire la libera circulaţie a persoanelor, bunurilor şi serviciilor.

Partidul Independenţei Regatului Unit (UKIP) a obţinut victoria în urma alegerilor europene, cu scorul de 27.5%, învingând cele trei partide tradiţionale britanice - conservatorii, laburiştii şi liberal-democraţii. Formaţiunea şi-a centrat campania împotriva imigraţiei, subliniind asupra numărului mare de imigranţi din Europa. UKIP va avea 24 de locuri (faţă de 13 în 2009) în Parlamentul European.

Nigel Farage a promis, după victoria istorică în alegerile europene, să termine cu imigraţia şi să scoată Regatul Unit din UE.  "Nu vreau doar ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană, vreau ca Europa să abandoneze Uniunea Europeană", a spus liderul populist.

Cu o poziţie vehementă anti-imigraţie, Nigel Farage şi-a atras numeroase critici recent, după ce a declarat că înţelege teama britanicilor care au vecini români, însă ulterior şi-a cerut scuze şi a pus remarca pe seama oboselii provocată de campania electorală.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici