Nivelul ameninţării teroriste şi gherilei au crescut semnificativ în Ucraina, avertizează Poroşenko

Petro Poroşenko a avertizat vineri că ameninţarea teroristă a "crescut semnificativ" în Ucraina, subliniind că ţara este plină de armament de contrabandă provenind din zona de conflict din est.

560 afișări
Imaginea articolului Nivelul ameninţării teroriste şi gherilei au crescut semnificativ în Ucraina, avertizează Poroşenko

Nivelul ameninţării teroriste şi gherilei au crescut semnificativ în Ucraina, avertizează Poroşenko (Foto: Hepta / Mediafax Foto)

"Nivelul ameninţărilor teroristă şi a gherilei a crescut semnificativ în regiuni situate în afara zonei (de conflict)", a declarat preşedintele ucrainean într-o întâlnire cu premierul Arseni Iaţeniuk şi ministrul de Interne Arsen Avakov.

Şeful statului nu a oferit detalii suplimentare, însă a subliniat că infractorii beneficiază de pe urma instabilităţii din estul ţării, unde peste 6.500 de persoane au fost ucise şi de unde peste un milion de persoane s-au refugiat din calea conflictului între trupele naţionale ucrainene şi separatiştii proruşi, izbucnit în aprilie 2014.

Armele provin din zona de conflict, iar resursele poliţiei au fost direcţionate mai degrabă către est şi în mai mică măsură către restul ţării, a declarat preşedintele.

"Prin urmare, există riscul unei intensificări a infracţiunilor grave şi, mai ales, a celor care pun viaţa în pericol", a avertizat el.

Poroşenko şi Guvernul şi-au exprimat speranţa ca o nouă forţă de poliţie să ajute în lupta împotriva corupţiei endemice din Ucraina, aflată în pragul falimentului, după ani de management economic defectuos.

Primii 2.000 de recruţi, care urmează să fie formaţi de forţe americane şi canadiene, au depus jurământul în weekend. Ei s-au angajat să renunţe la luarea de mită, o practică asociată de mult meseriei lor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici