Noi CONFRUNTĂRI în Ucraina: Un elicopter militar a fost doborât la Slaviansk. Doisprezece militari au fost ucişi - VIDEO

Separatişti din estul Ucrainei au doborât un elicopter aparţinând armatei ucrainene în apropiere de fieful lor, Slaviansk, omorând 12 militari, una dintre cele mai negre zile pentru forţele loialiste, care încearcă de aproape două luni să pună capăt insurecţiei proruse.

2377 afișări
Imaginea articolului Noi CONFRUNTĂRI în Ucraina: Un elicopter militar a fost doborât la Slaviansk. Doisprezece militari au fost ucişi - VIDEO

Un elicopter militar ucrainean a fost doborât în apropiere de Slaviansk (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

UPDATE - Doisprezece militari au fost ucişi la Slaviansk, anunţă Turcinov

Elicopterul avea la bord militari, inclusiv un general, din cadrul Ministerului de Interne, şi a fost vizat cu un lansator portabil rusesc de rachete de tip sol-aer, a declarat preşedintele interimar Oleksandr Turcinov în Parlament.

Turcinov a anunţat iniţial 14 morţi, după care Garda Naţională a publicat un bilanţ de 12 morţi şi o persoană rănită grav.

Aceasta este una dintre cele mai negre zile pentru armata ucraineană, după lansarea unor operaţiuni împotriva insurgenţilor, în estul ţării. La 22 mai, 17 militari au fost ucişi - 16 în oraşul Volnovaka, în regiunea Doneţk, şi unul în alt atac al insurgenţilor în regiunea vecină Lugansk.

"Am fost informat că teroriştii au doborât, în apropiere de Slaviansk, un elicopter care transporta militari (...) cu ajutorul unui lansator portabil de rachete (de tip) sol-aer rusesc", a declarat Turcinov în Parlament.

"Sunt convins că forţele noastre armate (...) vor duce la bun sfârşit curăţarea teroriştilor şi că aceşti criminali pe care-i finanţează Rusia vor fi eliminaţi sau vor ajunge în boxa acuzaţilor", a continuat Turcinov.

Tiruri de artilerie s-au auzit joi dimineaţa, potrivit unei locuitoare din oraş, contactate telefonic.

Un purtător de cuvânt al armatei în estul Ucrainei, Vladimir Selezniov, a dezminţit pentru site-ul Ukrainska Pravda că ar fi în desfăşurare o operaţiune de amploare.

Elicopterul ar fi fost doborât după ce transportase soldaţii la o bază militară, relatează BBC News Online.

Slaviansk a fost teatrul unor confruntări violente între separatişti şi forţele guvernamentale în ultimele săptămâni.

Preşedintele ales duminică, Petro Poroşenko, a promis să pună capăt revoltei din estul Ucrainei, afirmând că va acţiona ferm împotriva "bandiţilor" şi "ucigaşilor".

Un alt elicopter al Forţelor Aerien ucrainene a fost odoborât de insurgenţii proruşi la 5 mai, în timpul luptelor din oraşul Slaviansk. Echipajul acestuia nu a fost însă rănit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici