Noi dezvăluiri privind moartea unchiului lui Kim Jong-un: MOTIVUL pentru care liderul nord-coreean a ordonat uciderea acestuia

Noi informaţii despre lichidarea lui Jang Song-thaek, unchiul liderului nord-coreean Kim Jong-un şi numărul doi în ierarhia regimului, au apărut în Coreea de Nord.

7446 afișări
Imaginea articolului Noi dezvăluiri privind moartea unchiului lui Kim Jong-un: MOTIVUL pentru care liderul nord-coreean a ordonat uciderea acestuia

Jang Song-thaek (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit agenţiei NK News, o persoană din anturajul fostului lider nord-coreean Kim Jong Il, tatăl lui Kim Jong-un, a declarat că unchiul actualului lider a fost ucis pentru că în trecut s-a ocupat de recrutarea unor tinere selectate pentru "o brigadă a plăcerii", aflată la dispoziţia lui Kim Jong Il, scrie Daily Mail.

Cel care a făcut aceste dezvăluiri este bucătarul şef Kenji Fujimoto, care a lucrat pentru familia Kim în perioada 1989-2001.

Kenji Fujimoto a declarat că liderul nord-coreean a fost dezgustat când a aflat că unchiul său se ocupa de selectarea unor tinere, unele având doar 15 ani, care să-i "ofere plăcere" lui Kim Jong Il. Potrivit sursei citate, fetele trebuiau să cânte, să danseze şi să-i facă baie lui Kim Jong Il. Kenji Fujimoto susţine că Jang Song-thaek insista să întreţină chiar el relaţii sexuale cu fetele respective înainte de a le permite acestora să se apropie de fostul lider nord-coreean, decedat în 2011.

"Kim Jong-un este dezgustat de astfel de practici. Bunicul său, Kim Il Sung se ocupa cu astfel de practici. Tatăl său era cunoscut şi el pentru asta. Deci, după ce i-a văzut pe cei doi, Kim Jong-un a vrut să demonstreze că el este altfel şi că el doreşte să pună capăt unor astfel de obiceiuri. Jang Song-thaek, căsătorit cu mătuşa liderului nord-coreean, a întreţinut relaţii cu numeroase femei, iar nepotul lui nu a putut uita asta, deci a decis să-l execute", a declarat bucătarul şef Kenji Fujimoto, citat de NK News.

Jang Song-thaek a fost asasinat în lua decembrie pentru trădare, iar moartea lui a şocat, mai ales pentru că era considerat unul dintre apropiaţii lui Kim Jong-un. După decesul acestuia, în presă au apărut numeroase ipoteze privind motivul pentru care liderul nord-coreean a decis lichidarea acestuia.

Oficial, Jang a fost acuzat de corupţie, abuz de substanţe şi alte crime pe care mass media occidentală nu le-au putut verifica.

Cu doar câteva luni în urmă, unchiul lui Kim Jong-un era considerat a doua putere în Coreea de Nord şi sfătuitorul liderului.

Presa internaţională a scris recentă că unchiul liderului nord-coreean Kim Jong-un, Jang Song-thaek, şi cinci consilieri apropiaţi ai acestuia au murit după ce au fost aruncaţi dezbrăcaţi într-o cuşcă în care se aflau 120 de câini înfometaţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici