Norul de cenuşă din Islanda va ajunge în Scoţia marţi, iar în Franţa şi Spania joi

Norul de cenuşă rezultat în urma erupţiei vulcanului islandez Grimsvoetn va ajunge în nordul Scoţiei marţi şi ar putea afecta vestul Franţei şi nordul Spaniei joi, a avertizat duminică organizaţia europeană pentru securitate aeriană Eurocontrol.

2072 afișări
Imaginea articolului Norul de cenuşă din Islanda va ajunge în Scoţia marţi, iar în Franţa şi Spania joi

Norul de cenuşă din Islanda va ajunge în Scoţia marţi, iar în Franţa şi Spania joi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ne aşteptăm ca norul de cenuşă să ajungă în nordul Scoţiei marţi, 24 mai", afirmă Eurocontrol într-un aviz publicat pe site-ul de Internet.

"Dacă emisiile vulcanice continuă cu aceeaşi intensitate, norul ar putea ajunge în vestul spaţiului aerian francez şi în nordul Spaniei joi, 26 mai", adaugă comunicatul.

Eurocontrol precizează că nu este prevăzută închiderea niciunui spaţiu aerian pentru duminică şi luni în Europa, excepţie făcând Islanda.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici