Norvegia îl convoacă pe ambasadorul ucrainean la Oslo în legătură cu situaţia Iuliei Timoşenko

Guvernul norvegian l-a convocat pe ambasadorul Ucrainei la Oslo pentru a-şi exprima în mod oficial îngrijorarea faţă de situaţia opozantei Iulia Timoşenko, aflată în greva foamei, la închisoare, în ţara sa, a anunţat joi seara Ministerul de Externe.

232 afișări
Imaginea articolului Norvegia îl convoacă pe ambasadorul ucrainean la Oslo în legătură cu situaţia Iuliei Timoşenko

Norvegia îl convoacă pe ambasadorul ucrainean la Oslo în legătură cu situaţia Iuliei Timoşenko (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Norvegia este îngrijorată cu privire la tratamentul aplicat fostului premier Iulia Timoşenko şi (la situaţia) statului de drept în această ţară", a declarat ministrul norvegian de Externe Jonas Gahr Stoere, citat într-un comunicat.

În cursul întâlnirii cu ambasadorul, joi, secretarul de stat Torgeir Larsen a evocat situaţia lui Timoşenko, a "altor deţinuţi pilitici", dar şi un proiect ucrainean de lege menit să interzică "propaganda în favoarea homosexualităţii", a precizat aceeaşi sursă.

"Informaţiile cu privire la tratamentul aplicat lui Timoşenjko sunt îngrijorătoare. Noi am cerut autorităţilor ucrainene să clarifice imediat ceea ce s-a întâmplat. Ucraina trebuie să îşi îndeplinească obligaţiile internaţionale", a subliniat Stoere.

Încarcerată din 2011 şi condamnată ulterior, în octombrie, la şapte ani de închisoare, fostul premier Iulia Timoşenko a intrat pe 20 aprilie în greva foamei, în semn de protest faţă de violenţele la care afirmă că a fost supusă la închisoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici