Nouă persoane hrănite intravenos au murit în spitale din Statele Unite

Nouă persoane au decedat şi alte zece au fost otrăvite în spitale din Alabama în urma unor perfuzii, în timp ce autorităţile au deschis o anchetă pentru stabilirea cauzelor exacte ale acestor decese, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al statului.

28 afișări
Imaginea articolului Nouă persoane hrănite intravenos au murit în spitale din Statele Unite

Nouă persoane hrănite intravenos au murit în spitale din Statele Unite (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"O anchetă, încredinţată Centrului de control şi prevenire a bolilor (CDC), este în curs de desfăşurare", a declarat pentru AFP Mary McIntyre, purtătoarea de cuvânt a Departamentului Sănătăţii din Alabama (sud-estul Statelor Unite).

La 16 martie, autorităţile sanitare ale statului au fost alertate în legătură cu prezenţa unei bacterii numite Serratia marcescens în mai multe spitale din Alabama. Această bacterie, care se regăseşte frecvent în mediul de spital, poate provoca infecţii nosocomiale.

Nu există încă o dovadă că perfuziile sunt la originea acestor decese şi otrăviri, dar 19 pacienţi trataţi în şase instituţii de stat aveau în comun hrănirea intravenoasă.

"Utilizarea unui material contaminat poate determina o infecţie bacteriană în sângele pacientului", a explicat Departamentul Sănătăţii într-un comunicat.

Pentru moment, CDC a stabilit că lichidul alimentar introdus intravenos provine de la aceeaşi farmacie, Meds IV, care şi-a încetat producţia şi a retras produsul de la vânzare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici