Nouă regiuni din Ucraina sunt în carantină din cauza gripei porcine

Cel puţin o persoană a murit în Ucraina din cauza grupei A H1N1, a anunţat, vineri, secretarul de presă al Ministerului Sănătăţii, citat de Interfax Ukraine, în pagina electronică, în timp ce autorităţile au luat măsuri pentru impunerea carantinei.

162 afișări
Imaginea articolului Nouă regiuni din Ucraina sunt în carantină din cauza gripei porcine

Nouă regiuni din Ucraina sunt în carantină din cauza gripei porcine (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Liudmila Hordon, secretarul de presă al Ministerului Sănătăţii, a precizat că cel puţin una dintre cele 30 de persoane care au murit recent din cauza unor afecţiuni respiratorii a fost diagnosticată cu gripa A H1N1. Ea a precizat că celelalte persoane decedate nu au cerut ajutor medical decât târziu.

Potrivit paginii electronice a agenţiei Ukrinform, Guvernul a decis să impună carantina în nouă regiuni ale ţării, în cadrul unei reuniuni speciale.

Anterior, ministrul Sănătăţii, Vasil Kniazevici, afirmase că studiază "posibilitatea de a introduce carantina nu doar în regiunile vestice, ci pe întreg teritoriul ţării, pentru că virusul se răspândeşte extrem de repede", relatează agenţia Interfax Ukraine.

În acelaşi timp, Kniazevici, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că în Ucraina a început epidemia de gripă A H1N1. "Din păcate, trebuie să declarăm că în Ucraina a început epidemia de gripă A H1N1", a spus el.

Agenţia Unian precizează că preşedintele Viktor Iuşcenko va conduce o sesiune extraordinară a Consiliului Naţional pentru Securitate şi Apărare al Ucrainei, având ca principal subiect de discuţie situaţia epidemiologică din ţară.

Nouă regiuni din Ucraina sunt în carantină

Şcoli închise şi reuniunile publice au fost amânate

Premierul ucrainean, Iulia Timoşenko, a anunţat închiderea tuturor instituţiilor de învăţământ şi anularea reuniunilor publice din ţară timp de trei săptămâni din cauza pandemiei de gripă A H1N1, relatează AFP.

"Începând de astăzi, toate instituţiile şcolare din Ucraina, publice sau private, intră într-o vacanţă de trei săptămâni", a declarat Timoşenko la deschiderea şedinţei de urgenţă a Guvernului pe tema epidemiei care afectează ţara.

Nouă regiuni din Ucraina sunt în carantină, din cauza gripei porcine (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Traficul feroviar va fi restricţionat

Traficul feroviar va fi restricţionat, a anunţat ministrul ucrainean al Sănătăţii, Vasil Kniazevici, citat de Ukrinform în pagina electronică.

Anterior, premierul Iulia Timoşenko anunţa că ar putea fi luate măsuri de restricţionare a circulaţiei persoanelor între diferite regiuni, dar şi în străinătate. De asemenea, controlul vamal a fost intensificat, urmând ca în cazul identificării vreunui simptom de gripă la porsoanele care traversează frontiera, acestea să fie trimise imediat pentru a fi spitalizate.

Timoşenko a promis, conform Unian, că va furniza ucrainenilor măşti de protecţie împotriva gripei. Ea a declarat, la încheierea unei şedinţe a Guvernului, că a fost aprobată, în acest sens, o hotărâre specială privind răspândirea gripei pe teritoriul Ucrainei.

Polonia ar putea închide graniţa cu Ucraina

Conform paginii electronice a Radio Polonia, autorităţile din domeniul Sănătăţii din Polonia urmează să ia o decizie în legătură cu adoptarea unor măsuri suplimentare de securitate în urma intensificării epidemiei în Ucraina, între care închiderea graniţei cu această ţară. Inspectoratul Sanitar General (GIS) monitorizează traficul la frontiera dintre Polonia şi Ungaria.

"Persoanele care călătoresc spre Ucraina sunt informate cu privire la gripă şi sunt instruite cum să se protejeze împotriva acesteia", a declarat Tomasz Miszczak, din cadrul GIS.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici