Noua Zeelandă îşi comemorează victimele. Premierul Jacinda Arden, la comemorarea a doi ani de la tragedia din Christchurch: „A fost un atac asupra întregii umanităţi”

  • Noua Zeelandă comemorează tragicul incident produs acum doi ani, pe 15 martie, într-o moschee din Christchurch
  • Sute de persoane au participat la o slujbă pentru omagierea celor 51 de persoane ucise de un adept al ideologiei supremaţiei albilor
  • Pe 15 martie 2016, Brenton Tarrant, de origine australiană a ucis şi rănit mai mulţi credincioşi musulmani din două moschei.
  • Atacul a fost filmat şi difuzat Live, pe Facebook.
458 afișări
Imaginea articolului Noua Zeelandă îşi comemorează victimele. Premierul Jacinda Arden, la comemorarea a doi ani de la tragedia din Christchurch: „A fost un atac asupra întregii umanităţi”

Premierul Jacinda Arden FOTO Profimedia

Premierul Jacinda Ardern a declarat, în cadrul slujbei, că nu are cuvinte pentru a vorbi despre drama de acum doi ani şi a 
punctat că nimeni nu poate alina trauma şi şocul pe care supravieţuitorii le-au trăit, conform abc.net.au.
 
Temel Atacocugu, supravieţuitor, a spus, în cadrul evenimentului că atacul a fost cauzat de rasism şi ignoranţă. Temel a fost împuşcat de 9 ori.  Acesta mai spune că cei care au supravieţuit măcelului nu vor uita niciodată acea zi şi nu se vor vindeca. 
 
Fotografiile victimelor din sângerosul atac au fost proiectate pe un ecran iar numele lor au fost citite în cadrul slujbei. 
 
Rudele celor ucişi şi supravieţuitorii au vorbit în cadrul ceremoniei şi au ţinut un minut de reculegere în amintirea victimelor. 
 
Premierul ţării a ţinut un discurs, punând accentul pe importanţa cuvintelor. „Au fost spuse multe, dar cuvintele nu vor schimba ce s-a întâmplat în acea zi (...) Dar deşi nu pot face miracole, cuvintele au puterea de a vindeca. De aceea ele trebuie rostite cu înţelepciune”. 
 
Pentru rudele celor ucişi şi restul comunităţii, slujba a fost prilej de solidarizare întrucât ceremonia de anul trecut a fost anulată din cauza restricţiilor pentru pandemia de COVID-19. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici