O fată de 12 ani din Belgia a murit după ce a fost infectată cu noul coronavirus. Este cea mai tânără victimă a epidemiei din Europa

O fată de 12 ani din Belgia a murit după ce a fost infectată cu noul coronavirus, adolescenta devenind astfel cea mai tânără victimă a epidemiei de Covid-19 din Europa.

4093 afișări
Imaginea articolului O fată de 12 ani din Belgia a murit după ce a fost infectată cu noul coronavirus. Este cea mai tânără victimă a epidemiei din Europa

Sursa foto: Profimedia

Vârsta fragedă a victimei este o „întâmplare foarte rară”, a spus un purtător de cuvânt al Guvernului, dr. Emmanuel Andre, adăugând că moartea fetei a fost un „şoc”. 

Acesta este primul deces al unui copil înregistrat în criza care a pus stăpânire pe Belgia, ţară în care au fost înregistrate 705 de decese din cauza noului coronavirus, potrivit ultimelor cifre oficiale. 

Copiii au fost în general feriţi de boala Covid-19 sau de moartea cauzată de virusul 2019-nCov, majoritatea victimelor făcând parte din categoria de vârstnici, scrie Daily Mail.

Înainte de moarea fetei din Belgia, cea mai tânără persoană din Europa răpusă de Covid-19 era Vitor Godhino, un băiat de 14 ani din Porto, Portugalia. Băiatul a murit duminică dimineaţă, după ce a contractat noul coronavirus. 

Înainte de Vito, presa a relatat despre o elevă de 16 ani din Franţa, Julie Alliot, ca fiind cea mai tânără persoană din Europa care a murit din cauza coronavirusului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici