O grevă a controlorilor aerieni perturbă aeroporturile pariziene Roissy şi Orly

Perturbări importante sunt prevăzute marţi pe aeroporturile pariziene Roissy (Charles de Gaulle) şi Orly, din cauza unei greve a controlorilor aerieni din cadrul aviaţiei civile, au anunţat surse de la Aeroporturile din Paris (ADP).

108 afișări
Imaginea articolului O grevă a controlorilor aerieni perturbă aeroporturile pariziene Roissy şi Orly

O grevă a controlorilor aerieni perturbă aeroporturile pariziene Roissy şi Orly (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pentru moment, situaţia este calmă în cele două aeroporturi, dar sunt prevăzute întârzieri în cursul zilei", a anunţat un purtător de cuvânt ADP, precizând că sunt posibile anulări de zboruri în ultimul minut.

"Noi sfătuim pasagerii să contacteze compania aeriană înainte să plece spre aeroport, pentru a verifica dacă zborul lor este menţinut", a adăugat el.

Sindicatul Naţional al Controlorilor Traficului Aerian (SNCTA), majoritar pe platformă, a depus un preaviz de grevă pentru perioada 11-13 iunie, cu scopul de a denunţa "consecinţele directe asupra politicii naţionale a normelor europene" în domeniu.

Alte sindicate reprezentând controlorii aerieni ai DGAC (Direcţia Generală a Aviaţiei Civile) au depus de asemenea preaviz, dar pentru o singuză zi, miercuri, cu scopul de a denunţa proiectul Bruxelles-ului privind crearea unui "spaţiu aerian unic" la nivel european.

Urmare a acestor preavize, DGAC a cerut încă de lasfârşitul săptămânii companiilor să-şi reducă programul de zboruri cu 50%, de marţi până joi, la Roissy, Orly, Beauvais (în apropiere de Paris), Lyon (centru-est), Nisa, Marsilia, Toulouse şi Bordeaux (sud).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici