O PLOAIE DE METEORIŢI a provocat pagube şi a rănit aproximativ 1.000 de persoane în regiunea Urali. Evenimentul a fost filmat - FOTO, VIDEO

O ploaie de meteoriţi cauzată de distrugerea unui meteorit deasupra regiunii Urali, însoţită de explozii violente, a spart ferestrele unor imobile în mai multe localităţi, a provocat panică şi a rănit aproximativ 1.000 de oameni, potrivit agenţiilor ruse, care citează autorităţi şi martori, şi guvernatorului regiunii Celeabinsk, Mihail Iurevici.

20337 afișări
Imaginea articolului O PLOAIE DE METEORIŢI a provocat pagube şi a rănit aproximativ 1.000 de persoane în regiunea Urali. Evenimentul a fost filmat - FOTO, VIDEO

O ploaie de meteoriţi a provocat pagube şi răniţi în regiunea Urali. Evenimentul a fost filmat - VIDEO (Imagine: Captura Video)

UPDATE: Aproximativ 1.000 de răniţi în urma ploii de meteoriţi din Ural

Aproximativ 1.000 de persoane au fost rănite în urma ploii de meteoriţi din Ural, a anunţat vineri guvernatorul regiunii Celeabinsk, Mihail Iurevici.

"Numărul celor răniţi este în jur de 950", a declarat guvernatorul.

Un bilanţ precendent a anunţat peste 500 de răniţi în regiune, majoritatea din cauza cioburilor de sticlă provenite de la ferestrele sparte de unda de şoc.

 

"Informaţiile noastre indică în acest moment peste 250 de răniţi, dintre care trei grav", a declarat mai devreme în această zi un purtător de cuvânt al ministerului, adăugând că s-au înregistrat pagube în şase oraşe din regiune.

Înregistrări video postate de către locuitori pe Internet surprind meteoriţi incandescenţi pe cer, la mică altitudine, traiectoria lor părând să indice o coliziune apropiată cu solul. În altă înregistrare, locuitori, dintre care unii au ieşit din casă pe jumătate dezbrăcaţi, observă acelaşi fenomen ce se produce deasupra imobilului în care locuiesc, în timp ce se aud explozii.

"Un meteorit s-a dezintegrat deasupra regiunii Urali, arzând parţial în straturile inferioare ale atmosferei. Fragmente de meteorit au atins solul şi au căzut în zone puţin populate din regiunea Celiabinsk", a anunţat filiala locală a Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă într-un comunicat.

Potrivit aceleiaşi surse, suflul exploziei a spulberat ferestre "de la etajele superioare ale unor imobile".

Un oficial din cadrul ministerului, citat de RIA Novosti, a anunţat aproximativ 50 de răniţi.

"Potrivit unor informaţii preliminare, 50 de persoane au primit îngrijiri pentru traumatisme", a anunţat el.

Ministerul a anunţat anterior că patru persoane au fost rănite de cioburi de sticlă.

Administraţia oraşului Celiabinsk, citată de Interfax, a anunţat numeroşi răniţi, fără să ofere un bilanţ.

"La ora locală 11.00 (7.00, ora României), înregistrăm numeroase apeluri telefonice care semnalează traumatisme, tăieturi şi contuzii", au anunţat autorităţile locale citate de Interfax.

Suflul exploziei a spart geamurile unui sediu al Itar-Tass, în centrul Celiabinskului, a anunţat agenţia.

Un perete s-a prăbuşit într-o uzină de la Celiabinsk, porivit unui angajat citat de către Interfax, care a anunţat trei sau patru răniţi uşor.

Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că a mobilizat aproximativ 20.000 de persoane, plasate în stare de alertă, şi trei avioane sau elicoptere, în vederea inspectării zonei.

Ministerul a îndemnat populaţia să nu cedeze panicii.

"Populaţia nu a fost evacuată, nivelul de radioactivitate respectă normele. Vă cerem insistent să nu cedaţi panicii", a anunţat filiala locală a ministerului pe site.

Fenomenul a fost observat şi în Kazahstan, potrivit unor agenţii ruse de presă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici