O reuniune internaţională a extremei drepte, interzisă de Guvernul ungar

O reuniune internaţională a militanţilor extremei drepte ce urma să aibă loc în weekendul viitor la Budapesta a fost interzisă din cauza caracterului său "rasist", a anunţat luni Ministerul ungar de Interne.

248 afișări
Imaginea articolului O reuniune internaţională a extremei drepte, interzisă de Guvernul ungar

O reuniune internaţională a extremei drepte, interzisă de Guvernul ungar (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

"Participanţii invitaţi la conferinţă, organizată de un grup ce manifestă deschis viziuni rasiste, apără teorii rasiste ce contravin Constituţiei" ungare, a anunţat ministerul într-un comunicat care motivează această interdicţie.

Printre invitaţii la reuniune, programată pentru intervalul 3-5 octombrie de organizaţia americană National Policy Institute (NPI), figura şi filosoful naţionalist rus Aleksander Dughin.

Ministrul de Interne, Sandor Pinter, a precizat că va mobiliza forţe de ordine pentru a împiedica desfăşurarea reuniunii şi pentru a nu le permite unora dintre participanţi să intre pe teritoriul Ungariei.

Duminică, premierul Viktor Orban a cerut la rândul său ca desfăşurarea reuniunii să fie împiedicată "prin toate mijloacele legale".

Localul unde urma să aibă loc reuniunea a reziliat contractul cu NPI din cauza interdicţiei date de Guvernul ungar.

Cu toate acestea, NPI a anunţat într-un comunicat publicat luni că nu intenţionează să anuleze reuniunea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici